Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla denkt snel winstgevend te worden

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft in het tweede kwartaal wederom een megaverlies in de boeken gezet. De maker van elektrische auto's denkt echter in de tweede helft van dit jaar voor het eerst in zijn bestaan echt winstgevend te kunnen worden, met een positieve kasstroom. Ook denkt Tesla de productie van zijn Model 3 in augustus verder op te voeren naar 6000 per week.

In een verklaring benadrukt topman Elon Musk dat het vijftien jaar geduurd heeft om met een voor het grote publiek betaalbare elektrische auto te komen, en daarmee ook nog eens winstgevend te zijn. Maar hij is er van overtuigd dat het dan nu eindelijk gaat gebeuren. Het bedrijf doet er alles aan om te slagen. Zo werd in juni nog het ontslag van duizenden werknemers aangekondigd.

Tesla maakt een stormachtige groei door. De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 4 miljard dollar, tegen nog geen 2,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep tegelijkertijd op van ruim 401 miljoen dollar tot bijna 743 miljoen dollar. Wat wel opvalt is dat Tesla afgelopen kwartaal er minder cash doorheen jaagde dan in de voorgaande drie maanden.

Positief

In de zogeheten nabeurshandel op Wall Street werd positief gereageerd op het kwartaalbericht. Het aandeel Tesla ging duidelijk omhoog. Beleggers waren recent nog erg zenuwachtig omdat Tesla zijn productiedoelstellingen vaak niet haalde. Maar inmiddels lijkt het met de productie de goede kant op te gaan.

Tesla zet voor het derde kwartaal in op een productie van 50.000 tot 55.000 exemplaren van zijn voordeligste model. Afgelopen kwartaal rolden er alle modellen bij elkaar nog 53.339 exemplaren de fabriek uit. Er werden ruim 22.000 stuks van de Model S en Model X verkocht en dik 18.000 voertuigen van de Model 3.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. ovanspaend 2 augustus 2018 07:51
    Op 1 of andere manier vertrouw ik de cijfers van Tesla nooit... In de conference call zegt hij dat hij 5 miljard even ophaalt bij de bank.. geen nieuwe aandelen hoeft uit te geven... klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Het aandeel bestaat uit beleggers die blind in hem geloven..dan kan nooit goed gaan. Ze maken nog steeds zeer forse verliezen en als ze al ooit winst gaan maken dan is de vraag hoeveel...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links