Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet wil bitcoin aan banden leggen

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet wil de handel in bitcoins en andere zogenoemde cryptomunten intomen. Aan de handel in digitale ruilmiddelen, buiten het gewone financiële stelsel om, kleven volgens minister Wopke Hoekstra (Financiën) te veel risico's voor consumenten en investeerders.

Hoekstra wil het voortouw nemen om samen met de andere lidstaten van de Europese Unie regels af te spreken voor cryptovaluta ,,om oneigenlijk gebruik aan te pakken''. In zijn eentje kan Nederland immers weinig beginnen tegen zo'n grensoverschrijdend fenomeen, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Maar nieuwe regels moeten de kracht van deze nieuwe technologie als het even kan ook weer niet de nek omdraaien, vindt de minister.

Ook gaat Hoekstra overleggen met creditcardmaatschappijen of zij de consument bij aankoop van cryptomunten met een creditcard beter kunnen beschermen. Verder onderzoekt hij of Nederland scherper toezicht kan houden op de beursgang van een cryptomunt, een zogeheten ico. Nu vallen die munten nog vrijwel buiten alle gewone regels voor en toezicht op beursgangen. Voorlopig zullen Europese eisen aan ico's ook nog wel even op zich laten wachten, denkt Hoekstra, ook al gaat hij zich daarvoor inspannen.

Beter toezicht

Op de omwisseling van cryptomunten in gewoon geld is binnenkort al wel beter toezicht mogelijk, stelt Hoekstra. Omwisselplatforms en aanbieders van digitale 'bewaarportemonnees' moeten vanaf eind volgend jaar bijvoorbeeld natrekken met wie ze te maken hebben. Ook moeten zij zich registreren, aan allerlei eisen voldoen en opmerkelijke transacties melden. Daardoor moeten witwassen en belastingontduiking moeilijker worden.

Hoekstra blijft consumenten waarschuwen voor de risico's van cryptomunten, verzekert hij. De digitale ruilmiddelen hebben in Nederland afgelopen tijd een grote vlucht genomen. De minister haalt onderzoek aan dat stelt dat inmiddels ongeveer een half miljoen Nederlandse huishoudens ze bezit.

De waarde van de bitcoin schommelt de laatste tijd hevig.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Patience 8 maart 2018 18:42
    De staat (leiders) is de grootste vriend van de banken. Ze willen het naar beneden praten en wat ze goed lukt en dan later zelf instappen en dan weer goed praten. Hierin zijn ze de besten. Samen de staat en de banken zijn in mijn ogen de grootste criminelen stelen van de burgeroorlog een legaal manier. Ervoor te zorgen wat illegaal legaal te maken op papier.
  2. [verwijderd] 8 maart 2018 19:04
    En opties dan?
    En turbo's?
    En futures?

    Waarom mag wel elke flapdrol die weapons of mass destruction kopen?

    Is het omdat de banken daar WEL geld aan verdienen, maar aan de crypto's niet?

    Waarom moeten we beschermd worden voor iets wat +/-10% per dag beweegt, terwijl er turbo's met x10-x100 leverage wel gewoon doodsnormaal zijn?
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BTC/CHF mei '20
    6.865,7200
    0,00% 0,0000
  2. BTC/EUR mei '20
    6.469,16
    0,00% 0,00
  3. BTC/USD 02:02
    63.073,36
    -1,53% -978,10

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links