Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice en Galapagos koplopers in AEX

Altice en Galapagos koplopers in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed maandag een klein stapje terug. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters stonden licht in het rood. Beleggers hielden de blik gericht op Duitsland, waar de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regeringscoalitie zijn gestaakt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 536,31 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 815,71 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren tot 0,4 procent. Frankfurt zakte 0,2 procent. De liberale FDP heeft de gesprekken over een coalitie met CDU, zusterpartij CSU en de Groenen beëindigd.

Altice ging aan kop in de AEX met een winst van bijna 8 procent. Het Franse telecom- en kabelbedrijf treft geen voorbereidingen voor een kapitaalverhoging door middel van een aandelenuitgifte of aan aandelen gekoppelde emissie. Het concern reageerde daarmee op recente ,,marktspeculaties en desinformatie''. Het aandeel staat al enige tijd zwaar onder druk en zakte vrijdag nog 12 procent.

Taaislijmziekte

Galapagos volgde met een plus van 3,7 procent. Het biotechnologiebedrijf kondigde aan positieve resultaten te hebben behaald met een studie bij patiënten met taaislijmziekte. Verzekeraar Aegon sloot de rij met een min van 1 procent.

In de MidKap stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM bovenaan met een winst van 2,5 procent, na een adviesverhoging door JPMorgan. Technologiegroep TKH kampte met een adviesverlaging door Kepler en was hekkensluiter met een min van 1,5 procent.

RWE

RWE klom in Frankfurt 3,7 procent. Het Duitse energieconcern onderzoekt volgens persbureau Reuters de opties om zijn belang in dochterbedrijf Innogy (plus 1,2 procent) af te bouwen.

Spire Healthcare verloor in Londen 7 procent. De Zuid-Afrikaanse ziekenhuisgroep Mediclinic ziet af van een volledige overname van zijn Britse branchegenoot. Spire, waarin Mediclinic een belang heeft van bijna 30 procent, wees vorige maand al een overnamebod af.

De euro was 1,1774 dollar waard, tegen 1,1794 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent in prijs tot 56,62 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 62,63 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links