Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fastned groeit ondanks moeilijke markt

AMSTERDAM (ANP) - Fastned heeft zijn omzet in het derde kwartaal verdubbeld. De exploitant van snellaadstations voor elektrische auto's zegt dat de groei nog sterker had kunnen zijn als er meer elektrische auto's geleverd hadden kunnen worden in Nederland.

De opbrengsten stegen ten opzichte van een jaar eerder met 111 procent tot 118.000 euro. Het aantal actieve klanten nam met 88 procent toe tot een kleine 4800 en het geleverde stroomvolume steeg met 113 procent.

De start-up maakte geen resultaat bekend, maar een woordvoerder liet weten dat er nog altijd geen winst wordt gemaakt. ,,We mikken er intern op break-even te draaien zodra er in Nederland 100.000 tot 200.000 elektrische auto's rondrijden."

Op dit moment zijn er 18.000 volledig elektrische auto's in Nederland, zo'n 50 procent meer dan een jaar eerder. Volgens Fastned zijn er lange wachtlijsten voor populaire modellen zoals de Hyundai Ioniq en de Opel Ampera-E, maar worden die slechts beperkt uitgeleverd. Fastned verwacht dat leveringen de komende maanden meer op stoom komen en dat ook de uitlevering van de nieuwe Nissan Leaf 2 zal gaan lopen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Bonus aanbieding 12 oktober 2017 10:37
    Fastned: lange wachtlijsten Ioniq EV en opel ampera.

    Van de Hyundai Ioniq EV staan er tientallen te koop: direct leverbaar, en de Opel Ampera wordt sowieso pas vanaf 2018 uitgeleverd.

    Liegen, alleen verliezen die worden gefinancierd met steeds meer en grotere nieuwe (achtergestelde) leningen, hoe noemen we dat ook al weer. Ponzi Scheme!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links