Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Invallen Brussel bij NVB en Betaalvereniging

Invallen Brussel bij NVB en Betaalvereniging

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Betaalvereniging Nederland hebben vorige week onaangekondigd inspecteurs van de Europese Commissie over de vloer gehad. Dat hebben de brancheclubs bevestigd na berichtgeving van de Britse zakenkrant Financial Times (FT).

De concurrentiewaakhond in Brussel vermoedt dat banken in verscheidene lidstaten hebben samengespannen om nieuwe toetreders van buiten de sector, bijvoorbeeld fintechbedrijven, van hun markten te weren. Ook in Polen heeft de Europese Commissie volgens FT de brancheorganisatie van banken bezocht.

De NVB en de Betaalvereniging zijn gevestigd in hetzelfde gebouw aan de Amsterdamse Zuidas, op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van ABN AMRO. Er zijn voor zover bekend geen invallen geweest bij individuele banken.

De NVB heeft de inspecteurs volledige medewerking verleend, liet een zegsman weten. Inhoudelijk wilde hij niet op de kwestie ingaan. De Betaalvereniging stelde in een verklaring het verdere verloop van het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links