Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Franse uitslag zet beurzen flink hoger'

'Franse uitslag zet beurzen flink hoger'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs opent de handelsweek maandag naar verwachting in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa beginnen waarschijnlijk positief. Beleggers verwerken onder meer de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, die wordt gezien als goed nieuws voor de eurozone.

De sociaal-liberaal Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het nationalistische Front National staan in de beslissende tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen tegenover elkaar. De pro-Europese Macron kreeg 23,75 procent van de stemmen, de eurosceptische Le Pen 21,53 procent. Volgens verschillende peilingen is Macron de gedoodverfde winnaar van de beslissende tweede ronde.

De uitslag gaf de euro een zetje ten opzichte van de dollar. Maandag voorbeurs bracht de euro 1,0864 dollar op, tegen 1,0695 dollar bij het slot van de handelsweek in Europa op vrijdag.

Philips

Op het Damrak openden Philips en BinckBank de boeken over het eerste kwartaal. Technologieconcern Philips wist ondanks grote schommelingen in de markten waarin het actief is de omzet op te voeren. Ook de winst zat in de lift.

Binck zag het aantal transacties in het eerste kwartaal duidelijk groeien ten opzichte van een kwartaal eerder, waarbij het sprak van een kwartaalrecord in Italië. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar terug was er wel sprake van krimp.

Olie

Verzekeraars NN en Delta Lloyd maakten vrijdag nabeurs bekend dat de meeste aandeelhouders die hun stukken nog niet hadden aangeboden aan NN Group, dat tijdens de na-aameldingstermijn alsnog hebben gedaan. NN weet zich daardoor verzekerd van ruim 93 procent van alle aandelen Delta Lloyd.

Een vat Amerikaanse olie bracht op de termijnmarkt 49,89 dollar op. Dat komt neer op een prijsstijging van 0,5 procent. De prijs van Brentolie, die gewonnen wordt in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, steeg 0,6 procent tot 52,26 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 24 april 2017 09:17
    Zo zie je maar hoe een land zich naar de afgrond laat leiden door beloftes dat het beleid beter wordt door wie dan ook verkondigd. En als alle theater voorbij is en de buit voor de strijdende partijen binnen is dan gaat alles weer gewoon zijn gangetje (zie Nederlandse verkiezingen) en het volk blijft verbouwereerd achter..... Omdat zij dachten dat het nu beter gaat worden en de vooral de veiligheid van het volk meer en meer aandacht gaat krijgen maar doordat er voor en tegenstanders zijn die wel en niet willen veranderen is de uitslag van de meeste stemmen geldig....A pro po wat heeft een verkiezing van een land als Frankrijk dat er economisch zwak voorstaat vandaag de beurs abnormaal doen stijgen denken jullie?? Antwoord::::: gokken en domme beleggers om de tuin leiden!!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links