Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Air France stap dichter bij akkoord piloten'

PARIJS (AFN) - Air France heeft een belangrijke stap gezet richting een oplossing voor een reeks meningsverschillen met de grootste pilotenvakbond SNPL. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos vrijdag.

De directie heeft met de pilotenbond afspraken gemaakt over de salarissen van copiloten bij prijsvechter Transavia in Frankrijk. Die verdienen fors minder dan hun collega's bij Air France en dat was de bond een doorn in het oog. Het was in december aanleiding voor een driedaagse staking.

Een akkoord over dit twistpunt was een harde voorwaarde van SNPL om aan onderhandelingen te beginnen over de nieuwe toekomstplannen van topman Jean-Marc Janaillac. Zonder instemming van de machtige pilotenbond kan het Franse zusterbedrijf van KLM die niet uitvoeren.

Dochterbedrijf

Air France wil een beperkt deel van de vloot onderbrengen in een nieuw dochterbedrijf. Dat moet vanaf komend najaar met lagere kosten marktaandeel gaan heroveren op routes binnen en buiten Europa waar de opbrengsten door felle concurrentie het zwaarst onder druk staan.

De piloten hebben bedongen dat zij met behoud van al hun arbeidsvoorwaarden bij het nieuwe dochterbedrijf kunnen worden ingezet. Eerder bleek al dat een meerderheid van de vliegers het plan in dat geval willen steunen. Een handtekening van de vakbonden ontbreekt evenwel nog.

De kostenvoordelen bij het nieuwe bedrijf moeten vooral komen van de inhuur van nieuw, goedkoper cabinepersoneel. De stewards en stewardessen die nu bij Air France vliegen, zijn dan ook fel tegen. Zij vrezen dat zijn straks binnen hun eigen bedrijf concurrentie krijgen van goedkopere collega's.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nieuwe commissarissen en CFO voor KLM
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2017 23:38

    Wordt zo niets met Air France KLM. Methode Reagan inzetten: en dat is ALLE NIET WERKWILLIGE PILOTEN ontslaan en vervangen door luchtmacht en buitenlanders met deskundigheid. Daarnaast oprichten nieuwe maatschappij met andere minder verwende voorwaarden voor het personeel.

    Piloten moeten zich niet te veel verbeelden. Ze hebben een mooi pakkie aan, maar zijn geen astronauten en technisch grotendeels overbodig.

    Met dat soort arrogant zakkenvullend personeel moet je niet willen zitten dus ERUIT is noodzaak om de zaak aan de gang te houden.

    Groet, Jonas
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,720 26 apr
+0,030 +0,31%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links