Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kamer: behoed PostNL voor Belgische overname

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 november 2016 15:21
    Route loopt nu via de grootaandeelhouders PostNL. Zij overleggen morgen met Herna in Londen. Grootaandeelhouders kunnen uiteindelijk de RVC van PostNL naar huis sturen om zo met een nieuwe RvC Herna te ontslaan indien haar plannen (dividend of overnamegesprekken) volgens de grootaandeelhouders niet voldoende zijn.
  2. [verwijderd] 17 november 2016 15:38
    Een boodschap voor minister Kamp en de 2e kamerleden, doe een bod op de uitstaande aandelen @POSTNL, de mijne mag je hebben voor 7,50 p/a en tot die tijd stel ik als aandeelhouder geen prijs op jullie ongevraagde mening.

    Indertijd hebben jullie POSTNL verkocht aan de vrije markt en enkel de huidige aandeelhouders samen met het bestuur beslissen over de toekomst van POSTNL.

    En nog wat, de spelregels (postwet) aanpassen omdat jullie anders je zin niet kunt krijgen is een gedrag dat volksvertegenwoordigers onwaardig is..
  3. Damokless 17 november 2016 15:42
    Valt me erg van PostNL tegen dat ze geen weerstand bieden tegen dit geneuzel van een stel kneuzen. Nu komt het ze misschien niet uit, maar bij een volgende poging tot overname die wel gewenst is zal de 2e kamer niet opeens een gat in de lucht springen.

    Ik hoop dat Bpost een officieel bod gaat uitbrengen waar de aandeelhouders mee akkoord gaan. Leuk signaal voor die volksverlakkers dat ze niet over alles iets te zeggen hebben...
  4. merron 17 november 2016 15:48
    Aangezien de belgische regering grootaandeelhouder van bpost is ,en ze vast geen ruzie willen met onze regering om een postbedrijfje . denk ik wel degelijk dat de regeringen meer in de melk te brokkelen hebben dan de aandeelhouders , ik ben wel benieuwd hoe dit afloopt , ik heb overigens geen posities in deze bedrijven.
  5. forum rang 5 havik of duif 17 november 2016 16:05
    Wat is de meerwaarde van PostNl t.o.v. andere bezorgbedrijven dat de tweede kamer dit van nationaal belang vindt. Er zijn al andere pakjes en postbezorgers naast PostNl. dus leg mij het verschil maar uit.
    Heel vreemd ik ben mede eigenaar via aandelen van PostNl en een ander denkt te kunnen beslissen dat ik mede met anderen dit bedrijf niet mag verkopen.
    Het is zeker de moeite waard om een schadeclaim te onderzoeken als er een beschermingconstructie komt via de overheid.
  6. ljjls 17 november 2016 16:11
    De macht van (groot)aandeelhouders is onwenselijk, graaiers als de Mol moeten niks te zeggen hebben.
    Inderdaad is de liberalisering doorgeschoten, ik heb nu 10 postbezorgende bedrijven, hoe efficient is dat? Kan alleen door steeds lagere salarissen te betalen. Terug naar de feodaliteit zeg maar.
  7. down 17 november 2016 16:36
    quote:

    merron schreef op 17 november 2016 16:18:

    Ik denk niet eens dat in dit scenario een beschermingsconstructie nodig is , waarschijnlijk fluit de belgische regering Bpost gewoon terug met de mededeling dat ze het niet willen hebben , maar persoonlijk denk ik dat postnl ook zonder Bpost het prima zal gaan redden!
    Dat is waar dat postnl het gaat redden op alleen verder te gaan. Maar vergeet niet dat het bedrijf PTT al enkele keren alsnog verkwanseld is toen het geheel staats was en dat iedereen er boven op zat als er maar ook iets niet volgens staats regels in gang gezet kon worden Ondanks dat, toch nog doorverkocht aan derden. Dus waarom nu niet als de staat geldt ruikt dan doen ze dat maar niet voor een tutterlutje zou ik zeggen... Postnl heeft de pakjes divisie goed in de hand en heeft bovendien de modernste sorteermachines van Europa die kunnen ook dikke post razendsnel sorteren.
    Dat hebben andere postbedrijven in Europa nog steeds niet. Het heeft Postnl wel minstens een miljard gekost om deze machines te installeren, maar dat mag de waarde van Postnl van nu niet drukken. Dus ze hebben alle troeven in handen en wachten op een riant bod,,, en dat hoeft niet alleen van Bpost te zijn!!
  8. Gunther 17 november 2016 18:04
    Grootaandeelhouder roert zich: 'PostNL en Bpost moeten praten'

    Paul De Meyer van Capfi Delen Asset Management, een Belgische fondsbeheerder en grootaandeelhouder van PostNL, wil een deal met bpost een kans geven. 'Dit is geen zaak van de Nederlandse overheid. Zij zijn geen aandeelhouder'.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,250 26 apr
+0,046 +3,82%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links