Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Durex-moeder voorzichtiger over 2016

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse producent van medicijnen, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen RB is voorzichtiger geworden over zijn omzetverwachtingen voor dit jaar. De maker van onder meer Durex-condooms en Nurofen-pijnstillers kampte in het derde kwartaal met tegenslagen in onder meer Rusland en Zuid-Korea.

De onderneming verwacht dit jaar een stijging van de vergelijkbare omzet van 4 procent. Dat is aan de onderkant van de bandbreedte die het bedrijf eerder voorspelde. RB zag verkopen in Rusland de afgelopen drie maanden teruglopen. Dat gebeurde ook in Zuid-Korea, waar het bedrijf kampt met imagoschade omdat in de afgelopen jaren ruim honderd mensen zijn omgekomen na het gebruik van een reinigingsmiddel voor luchtbevochtigers van het bedrijf.

Het voormalige Reckitt Benckiser meldde woensdag een omzetstijging van 17 procent in het derde kwartaal, naar 2,6 miljard pond. De met vorig jaar vergelijkbare omzet steeg slechts met 2 procent, waar analisten gemiddeld rekenden op een stijging van 2,5 procent. Het bedrijf maakte geen winstcijfers bekend.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links