Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse beurzen op verlies

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op verlies. Beleggers kregen diverse economische cijfers te verwerken. Verder werd ging de olieprijs omlaag.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 18.358 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2164 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 5200 punten 0,4 procent onder de slotstand van dinsdag.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP blijkt dat er in augustus iets meer banen bij zijn gekomen dan verwacht. Daarbij werd de werkgelegenheidstoename van juli naar boven bijgesteld. De banenmarkt is van grote invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve. In dit kader wordt vooral uitgekeken naar het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Olieprijzen

Verder kwamen er woensdag nog gegevens naar buiten over de voorlopige woningverkopen in de VS en de industriële bedrijvigheid rond Chicago.

De olieprijzen zakten weg toen bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden in afgelopen week sterker zijn toegenomen dan verwacht. Olieconcerns Chevron en ExxonMobil zagen hun koersen hierop tot 1,6 procent wegzakken, waarmee ze onderaan de Dow stonden. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 3,7 procent lager op 44,63 dollar. Brent werd 2,9 procent goedkoper bij 46,98 dollar per vat.

Apple

Apple was met een plus van 0,4 procent het sterkst stijgende Dow-fonds. Daarmee herstelde het aandeel van het technologieconcern wat na de onrust van een dag eerder. Dinsdag zakte Apple 0,8 procent, nadat de Europese Commissie bepaalde dat de Ierse fiscus 13 miljard euro van het technologiebedrijf moet terugvorderen.

Qua bedrijfsnieuws vielen biotechbedrijf Monsanto en landbouwapparatuurmaker Deere op. Amerikaanse autoriteiten blokkeerden woensdag een vorig jaar gesloten deal, waarbij Deere een onderdeel van Monsanto zou overnemen. Monsato noteerde 1,2 procent lager, Deere stond 1 procent in de min.

Euro

De maker van beveiligingssoftware Palo Alto Networks verloor verder bijna 9 procent, na publicatie van zwakke resultaten en verwachtingen. Dronemaker AeroVironment, die ook met cijfers kwam, speelde 19 procent kwijt.

De euro werd verhandeld voor 1,1155 dollar, tegen 1,1145 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2016 20:58
    Schijtziek word je van de gigantische uitslagen in de oliefutures op elk berichtje dat over olie gaat, soms ook niet over olie. Allemaal speculantenwerk van de groten in New York m.b.v. Computers.

    Morgen is het weer septemper, de maand 'to be back', ook de maand van waarschijnlijk de eerste constructieve bijeenkomst van de Opec. De productie- afspraken die we ooit zo verfoeiden moeten nu de oliewereld stabiliseren en de investeringen weer op gang brengen

    Eind van de week weer iets anders bedenken om de futures op te manipuleren. Nieuwsdiensten plaatsen het slaafs, wij beleggen er als makke schapen Achteraan, altijd te laat.

    KC
  2. gerrit 69 31 augustus 2016 21:32
    quote:

    Gwen88 schreef op 31 augustus 2016 20:11:

    Wel een mooie aanloop nu voor naar de 460. Olie is balen maar de show must go on.
    Hier nog even een aanvulling van de Dow Jones
    Vorig jaar werd een top neergezet op 18314 en dat geld nu als steun.
    De nieuwe top die onlangs is gemaakt is 18631 dus zit de Dow in een nauwe bandbreedte.
    Mocht de Dow Jones uitbreken boven de 18631 dan zal onze AEX eindelijk boven de 458 stijgen, maar zakt de Dow Jones onder de 18314 dan gaat het weer een moeilijk verhaal worden, echter is dit wel louter chart technisch naar mijn mening.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links