Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint voorzichtig aan handelsweek'

'Damrak begint voorzichtig aan handelsweek'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Amsterdam openen maandag naar verwachting zonder grote uitslagen. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Later deze week komt de laatste stroom bedrijven nog met kwartaalcijfers.

Beleggers kijken verder met een schuin oog uit naar vrijdag, wanneer president Janet Yellen van de Federal Reserve de jaarlijkse topconferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole toespreekt. Mogelijk wordt daar meer duidelijk over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

ASML kreeg groen licht van de mededingingsautoriteit in Singapore voor de overname van het Taiwanese Hermes Microvision (HMI). De Nederlandse chipmachinefabrikant maakte medio juni bekend zijn toeleverancier voor omgerekend 2,7 miljard euro te willen overnemen.

Analistenadviezen

Verschillende bedrijven kunnen reageren op analistenadviezen. Zo verlaagde Kepler Cheuvreux het advies voor Brunel en verhoogde BofA de beoordeling voor NN.

In Frankfurt wordt onder meer gekeken naar Volkswagen. De productieproblemen door een geschil met een leverancier lopen op en de schade wordt geschat op miljoenen euro's.

Lager

De AEX-index sloot vrijdag 0,7 procent lager op 448,72 punten. De MidKap sloot een fractie lager op 642,28 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,8 procent in.

Olie werd voorbeurs goedkoper, onder meer doordat Irak aankondigde de export op te voeren en militanten in Nigeria een staakt-het-vuren afkondigden. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 47,72 dollar per vat. Brent werd 1,8 procent goedkoper op 49,95 dollar per vat. De euro werd voor 1,1285 dollar verhandeld, tegenover 1,1325 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel
  2. 26 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 augustus 2016 11:58
    Je komt terug van vakantie, en, en, en - wat doe je?
    Je stapt in een te duur geprijsd aandeel, genoteerd aan een index die over jaren (!) genomen niet winstgevend was.

    Helder idee!

    Na "Blue Monday" nu eens "Black Friday" 26-8? :-P
    (Als alle donkere plekjes van Jackson's Gat door superverantwoordelijke beleggers, "looking for yield" immers, nou eens goed geïnspecteerd worden? De olies doen 't alvast goed, zooo goed, vergeet die torenhoge voorraden - om euforisch van te worden gewoon!)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links