Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bond dreigt met acties bij Unilever

ROTTERDAM (AFN) - FNV dreigt met acties bij Unilever. Leden van de vakbond stemden woensdagavond unaniem tegen het eindbod voor een sociaal plan bij het voedings- en wasmiddelenconcern.

Unilever is volgens de bond van plan om onder meer zijn ICT- en boekhoudingsdivisie over te doen naar lagelonenlanden als Mexico en India. ,,Leden voelen zich afgedankt en zijn boos", aldus FNV-bestuurder Marjolein Dubbelaar. Volgens haar gaat het vooral over het niveau van de ontslagvergoeding. ,,Unilever dankt de mensen zo goedkoop mogelijk af, terwijl de overplaatsing van deze functies een grote bezuiniging voor het bedrijf betekent. En dit over de ruggen van de medewerkers."

Dubbelaar stelt dat Unilever een veel te krap budget heeft voor een goed sociaal plan. ,,Ze willen wel bewegen, maar het blijft schuiven binnen hetzelfde te krappe budget." In totaal worden volgens de bond tweehonderd financieel medewerkers en specialisten de laan uitgestuurd.

Royale regeling

Een woordvoerster van Unilever wilde desgevraagd niet ingaan op de stakingsdreiging van de bond. ,,We wachten af", zo zei ze.

Wel benadrukte ze dat het bedrijf een ,,royale'' regeling biedt, boven het marktgemiddelde. Deze ligt volgens haar ook ruim boven de in 2009 vastgestelde kantonrechtersformule en daarmee een heel eind boven de sinds 2015 geldende transitievergoeding. ,,Verder zijn wij bereid om binnen dat budget maatwerk te bieden waar dat nodig of gewenst is". De zegsvrouw doelde onder meer op scholing en meer aandacht voor overplaatsing via begeleiding van werk naar werk voor bepaalde doelgroepen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links