Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Brexit toch niet zo slecht voor Unilever'

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Twijfels 28 juni 2016 22:02
  quote:

  euco schreef op 28 juni 2016 20:02:


  Miskoop toch (en alle andere Nexit voorstanders)!

  UK heeft twee jaar om uit de EU te stappen. Als ze er echt uit gaan hebben ze dus twee jaar om nieuwe wetten te schrijven. Dit is een proces dat vele jaren meer duurt, alleen de financiële regelgeving aanpassen kost al jaren en jaren. Die tijd hebben ze dus niet.

  De enige mogelijkheid is dus om een ander soort verbintenis met de EU aan te gaan. De EU zal zijn huid hierbij duur verkopen en de UK zal per saldo slechter af kunnen zijn. Kijk naar het Noorse model, waardoor Noorwegen wel op vele terreinen gekozen heeft om vast zit aan EU regelgeving, maar niet mag meebeslissen en wel moet betalen. Of naar het Zwitserse model waarbij bilaterale verdragen met de EU zijn gesloten waardoor de Zwitserse regelgeving grotendeels de EU volgt maar de Zwitsers niet mee kunnen beslissen bij wijzigingen. Als je naar de Noren en Zwitsers kijkt heeft de single market van de EU dus voordelen.

  Het lijkt wel of de mensen niet snappen dat er heel veel voordelen aan de EU zitten. Enkele voorbeelden: vrij verkeer van goederen (maakt producten goedkoper), vrij verkeer van diensten (maakt producten goedkoper), vrij verkeer van personen (maakt producten goedkoper) en vele anderen zoals dataroaming overeenkomsten (maakt dienst goedkoper). Uiteraard is de keerzijde het asielzoekersvraagstuk maar laten we daar dan iets aan doen zonder direct uit de EU te stappen. Per saldo heeft de EU ons behalve veel welvaart (er zullen altijd verliezers zijn) ook al 70 jaar vrijheid opgeleverd.

  Jammer dat Nexit aanhangers maar blijven roeptoeteren zonder aan te geven hoe ze met de consequenties ervan om zullen gaan!  Ze snappen en voelen de consequenties gewoon niet. En nog belangrijker is dat de grote ontevredenheid die er is, ontstaan is door het gezwel aan ambtenaren die niets zinnigs uitvoeren en schijnbaar alleen bezig zijn met bijzaken en zakken vullen. Ook onze nl politici kunnen roepen en liegen wat ze willen zonder consequenties. Sterker nog als je gewoon alleen maar wat ligt te zeiken en klagen over alles wat er voorgesteld wordt in Den haag, krijg je een goed salaris! Dat loont terwijl de houdbaarheid van elke regering veel te kort is om lange termijn visies te stimuleren. Laat staan uit te voeren en daar de terugkoppeling van te ondervinden. Dus men doet maar wat. Pappen en nathouden loont gewoon het meest. Dus dat gaat nu ook weer met de Britten gebeuren. Er komt de een of andere nieuwe vorm waarbinnen de UK en de EU kunnen acteren. Of beter gezegd verder kunnen modderen.
 2. alfaomega 29 juni 2016 07:59
  Heb een executive positie bij een behoorlijk groot bedrijf en kan je nu al vertellen dat we drastisch CAPEX in de UK gaan snijdem. onze groeiramingen voor UK gaan ook omlaag dus gaan we kosten snijdem en nieuwe investeringen naar andere landen alloceren.

  UK heeft zich door malloten als miskolp in de voet geschoten
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare