Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Tata Steel kijkt naar ThyssenKrupp'

'Tata Steel kijkt naar ThyssenKrupp'

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - ThyssenKrupp, het grootste staalconcern van Duitsland, staat in de belangstelling van het Indiase Tata Steel. Dat meldde de krant Rheinische Post op basis van anonieme Duitse overheidsfunctionarissen.

Tata Steel zou een belang willen nemen in de staalactiviteiten van ThyssenKrupp, dat verder ook bijvoorbeeld industriële apparatuur maakt. De onderhandelingen tussen de twee zijn in een vergevorderd stadium, aldus de bronnen. Daarbij gaat de voorkeur in eerste instantie uit naar een samenwerkingsovereenkomst, waarbij Tata Steel later zijn belang in ThyssenKrupp kan vergroten.

Een woordvoerder van ThyssenKrupp wilde geen commentaar geven. Wel verwees hij naar eerdere opmerkingen van topman Heinrich Hiesinger, die heeft aangegeven dat consolidatie op de Europese staalmarkt ,,logisch'' zou zijn vanwege overcapaciteit. Het aandeel ThyssenKrupp stond op de beurs in Frankfurt flink in de belangstelling en noteerde omstreeks 10.30 uur ruim 6 procent hoger.

Marktomstandigheden

Eerder deze week werd nog bekend dat Tata Steel, de eigenaar van de hoogovens in IJmuiden, van plan is zijn verlieslijdende Britse activiteiten te verkopen.

Tata Steel heeft net als andere staalbedrijven in Europa te kampen met zeer lastige marktomstandigheden vanwege een zwakke vraag en het overaanbod op de markt. Dat komt mede door de grote export van goedkoop Chinees staal. Ook is er sprake van hoge productiekosten in Europa, aldus Tata Steel onlangs. Het bedrijf denkt dat de moeilijke marktcondities voorlopig zullen aanhouden.

Combinatie

Volgens analisten zou een verkoop van de Britse activiteiten de Nederlandse divisie van Tata Steel beschikbaar maken voor een combinatie met de staalactiviteiten van ThyssenKrupp.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal
ThyssenKrupp

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ArcelorMittal 31 mei
    24,160
    +1,05% +0,250
  2. ThyssenKrupp 31 mei
    4,526
    -0,48% -0,022

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links