Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd gaat 227 mln aandelen uitgeven

Delta Lloyd gaat 227 mln aandelen uitgeven

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd gaat ruim 227 miljoen nieuwe aandelen uitgeven voor een uitgifteprijs van 2,85 euro per aandeel en een nominale waarde van 20 cent. Daarmee wil de verzekeraar 648,6 miljoen euro ophalen.

Delta Lloyd kwam woensdag met de details van zijn eerder aangekondigde claimemissie in een prospectus. Bestaande aandeelhouders kunnen voor elk aandeel dat ze bezitten intekenen op één nieuw aandeel.

De emissie wordt onderschreven door een consortium van internationale banken. Die bankengroep wordt geleid door Goldman Sachs en bestaat verder uit Bank of America Merrill Lynch en Barclays. ABN AMRO en Rabobank zijn mede-begeleiders van de transactie.

Kapitaalreserves versterken

De aandelenuitgifte moet op 7 april worden afgerond, of op uiterlijk 8 april als er nog een zogenoemde 'rump offering' plaatsvindt. De handel in de nieuwe aandelen moet beginnen op 11 april. Het aandeel Delta Lloyd sloot dinsdag op 5,89 euro.

De aandeelhouders van Delta Lloyd stemden vorige week op een buitengewone aandeelhoudersvergadering in met de claimemissie. De verzekeraar wil met de aandelenuitgifte zijn kapitaalreserves versterken om beter te voldoen aan de strengere regels die toezichthouders aan verzekeraars stellen.

Grootaandeelhouder Fubon, waarmee Delta Lloyd vorige week een deal sloot om instemming te krijgen voor de emissie, neemt mogelijk een flink deel van de 'rump offering' op zich, zo blijkt uit de prospectus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aandeelofoptie 23 maart 2016 15:10
    quote:

    realiteit 2016 schreef op 23 maart 2016 09:01:

    De verhouding 1 op 1
    Dus per aandeel dat je bezit kun je 1 nieuw aandeel kopen op € 2,85
    Zo te zien weinig interesse om koers te middelen bij ( nieuwe ) kopers die dat alleen maar kunnen doen als ze na het sluiten van de beurs in het bezit zijn van aandelen DL. Alleen dan kunnen ze aandelen voor euro 2,85 bijkopen


  2. forum rang 9 objectief 23 maart 2016 15:22
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 23 maart 2016 15:10:

    [...]

    Zo te zien weinig interesse om koers te middelen bij ( nieuwe ) kopers die dat alleen maar kunnen doen als ze na het sluiten van de beurs in het bezit zijn van aandelen DL. Alleen dan kunnen ze aandelen voor euro 2,85 bijkopen

    Je kunt ook claims kopen en hiermee op euro 2,85 aandelen bijkopen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links