Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een zesde meer omzet voor Intertrust

AMSTERDAM (AFN) - Intertrust heeft de omzet over 2015 met een zesde zien toenemen tot 345 miljoen euro, mede geholpen door gunstige wisselkoerseffecten en een overname. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) nam met een kleine 15 procent toe tot 140 miljoen euro. Dat maakte de leverancier van financiële diensten aan durfkapitalisten, vermogende personen en bedrijven woensdag bekend.

Intertrust nam in juni de Scandinavische marktleider CorpNordic over. De cijfers van dat bedrijf zijn vanaf de tweede jaarhellft in de resultaten meegenomen. Intertrust ligt naar eigen zeggen op koers om de verwachte kostenvoordelen van zo'n 0,9 miljoen euro per jaar als gevolg van die acquisitie te halen.

De omzetgroei op eigen kracht bedroeg ruim 8 procent. Die groei zal de komende jaren wel wat lager uitvallen, zei topman David de Buck in een toelichting op de cijfers. Intertrust mikt voor de middellange termijn op een autonome toename die licht hoger ligt dan de groei van de markt, die voor de jaren tot en met 2018 geschat wordt op circa 5 procent per jaar. ,,Licht hoger is minder dan 300 basispunten'', verduidelijkte de bestuursvoorzitter. Het bedrijf voorziet voor diezelfde periode een verbetering van de ebitamarge, die in 2015 uitkwam op 40,4 procent, met in totaal 200 tot 250 basispunten.

Onder de streep

Intertrust baseert zijn marktprognose op cijfers die een ,,gerenommeerd'' adviesbureau afgelopen juli gaf. De Buck ziet in de verslechtering van de vooruitzichten voor de wereldeconomie en de onrust op de financiële markten in de tweede jaarhelft geen reden de verwachtingen bij te stellen. Directe investeringen over de grens blijven volgens de topman sterk groeien. ,,Sterker dan de economie'', zei hij. Daarbij lopen bedrijven tegen meer en complexere regels aan. De trend is dat zij financiële diensten en fiscaal advies steeds vaker van buiten halen.

Onder de streep hield Intertrust vorig jaar 2,6 miljoen euro over. Dat was een jaar eerder nog 6,3 miljoen euro. De daling is onder meer toe te schrijven aan hogere financieringskosten en de kosten van de beursgang. Het bedrijf debuteerde afgelopen najaar op de beurs in Amsterdam, waarbij het bijna een half miljard euro ophaalde.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 10 februari 2016 09:23
    quote:

    realiteit 2016 schreef op 10 februari 2016 08:55:

    Trustactiviteiten zijn een achterhaald concept.Alle belastingen paradijzen moeten vanaf 2017 volledige ophield van zaken geven, en zullen dan geen nut meer hebben voor alle corrupte zaakjes op deze wereld.
    Helaas ontbreekt het u aan kennis over trustzaken. Trustbedrijven van naam houden zich grotendeels bezig met de administratie voor internationale bedrijven, dat heeft totaal niets met corruptie te maken. Verder hebben de trustbedrijven een omvangrijke compliance afdeling juist om verkeerde klandizie buiten de deur te houden. Trustbedrijven blijven bestaan tot in de verre toekomst.

  2. BASF en BAYER kopen 10 februari 2016 10:13
    Precies zoals u aangeeft administratie voor oa internationale bedrijven, voor fiscale redenen,Tax Purposes, ls ontwijking.
    De OECD heeft alle fiscale paradijzen, verplicht per 2017 en 2018 volledig alle gegevens te verstrekken.
    Bahrain , Nauru en Vanuatu zijn de enige landen op deze wereld die weigeren deze gegevens te gaan verstrekken.
  3. forum rang 9 objectief 10 februari 2016 12:48
    quote:

    realiteit 2016 schreef op 10 februari 2016 10:13:

    Precies zoals u aangeeft administratie voor oa internationale bedrijven, voor fiscale redenen,Tax Purposes, ls ontwijking.
    De OECD heeft alle fiscale paradijzen, verplicht per 2017 en 2018 volledig alle gegevens te verstrekken.
    Bahrain , Nauru en Vanuatu zijn de enige landen op deze wereld die weigeren deze gegevens te gaan verstrekken.
    Ik ben blij dat je het woord corruptie hebt laten vallen, want daar is bij normale trustzaken totaal geen sprake van.
    Belastingontwijking is een geoorloofd doel en is niet meer dan proberen minder belasting te betalen en dat doen of proberen jij en ik ook.
    Vele regeringen pogen internationale bedrijven binnen te halen met overeenkomsten waarbij ze bijna geen winstbelasting (bijv. Starbucks) hoeven te betalen; door uitwisseling van gegevens wordt hierin wat lijn gebracht, maar dat wordt een lange moeilijke weg omdat eenieder eigen belang nastreeft.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links