Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse winsten op Europese beurzen

Forse winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten lieten dinsdagmiddag forse plussen zien. Beleggers voelden zich gesteund door een zwakker dan verwachte economische groei in China. Daardoor is de kans groter dat het land extra maatregelen neemt om de tweede economie van de wereld aan te jagen.

De toonaangevende AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel op Wall Street 1,6 procent hoger op 408,41 punten. De MidKap steeg 1,8 procent tot 645,46 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot ruim 2 procent omhoog.

Uit overheidscijfers bleek dat de Chinese economische groei zoals verwacht in het vierde kwartaal verder is vertraagd. Zowel de industriële productie als de detailhandelsverkopen en investeringen namen tegen het eind van het jaar af, waardoor de groei over heel 2015 uitkwam op het laagste niveau sinds 1990.

Unilever

Bij de AEX-fondsen behoorde Unilever tot de uitblinkers met een plus van 3,2 procent,. De producent van was- en voedingsmiddelen trotseerde afgelopen jaar de zwakkere marktomstandigheden in opkomende landen als China en behaalde meer omzet. Unilever waarschuwde wel dat 2016 mogelijk nog lastiger wordt.

Koploper bij de hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal met een winst van ruim 7,5 procent. Onderaan de AEX stonden kunstmestmaker OCI en dataleverancier Wolters Kluwer met verliezen van 0,6 en 0,2 procenr. Het waren de enige twee dalers in de AEX.

In Parijs was Crédit Agricole met een koerswinst van ruim 3 procent een opvallende winnaar. De bank gaat reorganiseren om de financiële situatie te verbeteren. Renault won 1,7 procent, hoewel de autobouwer meer dan 15.000 auto's terugroept naar de garage omdat onderzoek heeft uitgewezen dat de uitstoot van de wagens te hoog is.

Euro

Zalando werd in Frankfurt bijna 7 procent meer waard. De Duitse modewebwinkel zag zijn verkopen in het vierde kwartaal verder toenemen, wat zorgen over een mogelijk zwakke kerstperiode deed wegnemen. Ook de winstgevendheid verbeterde.

Amerikaanse olie werd 1,7 procent goedkoper op 28,92 dollar per vat, Brentolie werd verhandeld voor 28,96 dollar per vat, wat neerkomt op een stijging van 1,4 procent. De euro was 1,0895 dollar waard, tegen 1,0885 dollar aan het einde van de Europese beurshandel maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Zal_wel 19 januari 2016 18:42
    quote:

    Backfire schreef op 19 januari 2016 18:09:

    "Beleggers voelden zich gesteund door een zwakker dan verwachte economische groei in China. Daardoor is de kans groter dat het land extra maatregelen neemt om de tweede economie van de wereld aan te jagen."

    Wat een drogreden.
    Welkom bij de "new normal". Koersen worden niet meer bepaald door de onderliggende waarde, maar door de hoeveelheid gratis geld die te verwachten is...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links