Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Winst Shell omlaag door lage olieprijzen'

AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft naar verwachting zijn winst op basis van geschatte actuele voorraadkosten, de maatstaf voor zowel het concern als de financiële markten, in het derde kwartaal sterk zien dalen als gevolg van de lage olieprijzen. Dat blijkt uit een rondgang langs analisten door Bloomberg. Het olie- en gasconcern maakt donderdag voorbeurs de resultaten bekend.

De gemiddelde winstverwachting, exclusief eenmalige posten, voor het afgelopen kwartaal ligt op 2,9 miljard dollar. Over het derde kwartaal van 2014 bedroeg de winst 5,8 miljard dollar.

De omzet is naar verwachting met 38 procent geslonken tot 67 miljard dollar. Vanwege de fors lagere olieprijzen zou Shell van plan zijn extra stappen te willen zetten om de uitgaven aan banden te leggen. Shell kondigde in juli aan de investeringen dit jaar met 20 procent te willen verlagen naar 30 miljard dollar. Ook werd gezegd dat dit jaar 6500 banen worden geschrapt.

Canada

In september stopte het Brits-Nederlandse concern met zijn boorcampagne in wateren ten noorden van Alaska omdat de boringen te weinig opleverden en de kosten te hoog zijn. Het bedrijf kondigde aan afschrijvingen te doen op bezittingen in Alaska, die voor in totaal 3 miljard dollar op de balans staan. Bij de kwartaalcijfers zal Shell meer duidelijkheid geven.

Dinsdag gaf Shell aan dat het een project staakt in Canada. Het gaat om het Carmon Creek-olieproject, dat tot een productie van 80.000 vaten per dag had moeten leiden. Het besluit leidt tot een last van 2 miljard dollar die in het derde kwartaal zal worden genomen. Mogelijk kunnen de lasten voor Alaska en Canada het bedrijf een nettoverlies opleveren.

In september stemde de Europese Commissie onvoorwaardelijk in met de overname van het Britse gasbedrijf BG door Shell voor ruim 64 miljard euro. Volgens Shell wordt daarmee de goede vooruitgang in dat proces onderstreept. De acquisitie moet begin volgend jaar worden afgerond, maar onlangs bleek dat de Australische toezichthouder zijn besluit heeft uitgesteld.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 mei 'BP en Shell verkopen raffinage-activiteiten in Zuid-Afrika'
  2. 23 mei Mooie opsteker voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

32,800 17:39
-0,050 -0,15%
Premium

Mooie opsteker voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links