Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen vinden weg omhoog

Beurzen vinden weg omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen vonden woensdagniddag de weg omhoog na een schommelend begin van de handel. Beleggers schoven een sterker dan verwachte krimp van de Chinese industrie aan de kant en gingen op zoek naar koopjes. Vooral de recent zwaar afgestrafte grondstofbedrijven werden opgepikt. Ook de Duitse automakers krabbelden op na het dieselschandaal rond Volkswagen.

,,De beurzen herstellen wat na de zware verliezen op dinsdag. In Amsterdam staan de grootste verliezers van de afgelopen dagen zoals Shell en Delta Lloyd nu in de kopgroep en in Frankfurt wordt Volkswagen weer gekocht", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

Volgens de marktkenner is 'onzekerheid' het sleutelwoord in het derde kwartaal. ,,In juli en augustus ontstond de onzekerheid over de Chinese groei en de wereldwijde economische vooruitzichten, en nu komt daar de onzekerheid over de hoogte van de boete voor Volkswagen bij", aldus Blok.

AEX

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,4 procent hoger op 421,63 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 637,76 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 1,3 procent vooruit.

Sterkste stijger in de AEX was verzekeraar Delta Lloyd met een plus van 2,2 procent. Olie- en gasconcern Shell dikte meer dan 1 procent aan. Hekkensluiter was kabelbedrijf Altice met een verlies van meer dan 3 procent.

Volkswagen

In Frankfurt won Volkswagen bijna 3 procent. De toekomst van Martin Winterkorn als topman van de Duitse autobouwer hangt aan een zijden draadje nadat het bedrijf in de afgelopen twee dagen zo'n 40 procent aan beurswaarde zag verdampen door het gesjoemel met de uitstootmetingen van dieselauto's.

De andere Duitse automakers lieten ook kleine plussen zien. BMW en Daimler klommen respectievelijk 0,7 en 1,3 procent. De Franse autofabrikanten bleven echter onder druk staan. Renault en PSA Peugeot Citroën verloren in Parijs 2,6 procent.

De euro was 1,1143 dollar waard, evenveel als bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 46,71 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 49,36 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links