Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen lager richting banencijfer VS

Beurzen lager richting banencijfer VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen stonden vrijdagmiddag eensgezind flink in het rood. Beleggers haalden geld van tafel na de stevige koerswinsten van een dag eerder en keken uit naar het belangrijke officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

,,De stemming blijft onzeker en een flink deel van de winsten van donderdag worden weer ingeleverd. De koersdalingen zorgen her en der wel voor mooie instapmomenten", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De marktkenner verwacht dat de beurskoersen niet veel verder zullen bewegen tot aan het banencijfer, dat om 14.30 uur (Nederlandse tijd) naar buiten komt. ,,Een tegenvallende banengroei zal wellicht nog voor een opleving kunnen zorgen. De Fed zal dan de rente in september waarschijnlijk niet verhogen en de markten lijken aan het infuus te willen blijven liggen", benadrukte Plomp.

Duitsland

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 2,2 procent lager op 434,73 punten. De MidKap daalde 1,4 procent naar 657,26 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden 1,8 tot 2,3 procent in.

De stemming werd ook gedrukt door een sterker dan verwachte daling van de Duitse fabrieksorders in juli. Daarnaast waren de ogen gericht op Ankara. De G20, waarin 's werelds meest invloedrijke economieën zijn verzameld, komt dit weekeinde bijeen in de Turkse hoofdstad.

ING

Kabelbedrijf Altice was de sterkste daler in de AEX met een verlies van meer dan 3 procent. Twaalf AEX-fondsen verloren ruim 2 procent. Delta Lloyd was een van de weinige stijgers. De verzekeraar kreeg er 1,3 procent bij na een adviesverhoging door ING.

GVC zakte 4 procent in Londen. Het gokbedrijf heeft de overnamestrijd rond concurrent Bwin.party (min 0,7 procent) gewonnen. Met een bod van zo'n 1,5 miljard euro versloeg GVC rivaal 888 Holdings (plus 1,7 procent), dat eerder nog tot een akkoord kwam met Bwin.

De euro stond op 1,1140 dollar, tegen 1,1105 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 46,50 dollar. Een vat Brentolie kostte 0,4 procent minder dan een dag eerder en werd verhandeld voor 50,48 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 september 2015 12:20
    Uitgerekend ing geeft een foutieve advies verhoging voor Delta wat een gepruts of is dat opzettelijk weer bedoeld Wie moet je nog vertrouwen in deze turbulente wereld waarin de W.O. 3 dichterbij gaat komen als ze het vluchtelingen/geld probleem niet oplossen.. In Brussel daar slapen ze verder met al die geleerde koppen die op tilt staan!!!
  2. Twijfels 4 september 2015 13:49
    Eerst verzinnen ze de vreemdste meetmethodes om een zo laag mogelijke werkeloosheid te meten, dan is dit getal eindelijk belachelijk laag, durven ze er niet naar te handelen. Natuurlijk snap ik dat want ze weten heel goed hoe de steel in de vork steekt. Ze blijven met een gevoel zitten dat het nog niet helemaal in orde is. Maar dat komt omdat zij deze hele nep zooi veroorzaakt hebben!

    Wat maakt 5,3% of 5,2% of 5,5% nu uit om naar 0,25% rente te gaan? Geen ene moer. Stel dat de economie daadwerkelijk na de recessie zonder gemanipuleer op stoom was gekomen en dat de werkeloosheid van dik 10% naar 5,5% was gegaan. Dan maakte nu 1% rente verhoging ook niets uit. Maar feit is dat 1% rente de USA direct terug kiept in recessie en USA gelijk daarna bankroet is. Wat zeg ik, ze hebben nu nog altijd 40 miljard per maand te kort. En dat is het goede nieuws, het was veel slechter!
  3. [verwijderd] 4 september 2015 17:34
    Ja,,,die yanks willen wel een rente verhoging toe passen maar ze weten niet waarom ze dat doen
    Ook weten zij dat als je de rente op laat schroeven dat je dan je economische doelstelling niet meer haalt tot nu toe hebben die verlagingen reeks altijd goed gedaan..... Bovendien schiet er niemand iets mee op dan alleen dat de banken meer ontvangen Dan kunnen ze dit op een hoop gooien bij het oud papier want de geldbriefjes die worden totaal niets meer waard al waren ze dat nu al niet meer....
    Vandaag eindigen we wederom flink in het rood vanwege het aankomend weekend en waarschijnlijk zal de wereld wel dan vergaan daarna,,, vandaar dat beleggers nog snel aandelen verkopen om te overleven......
    De zielige figuren!!!!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links