Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Beurzen wachten op banenrapport VS’

‘Beurzen wachten op banenrapport VS’

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag naar verwachting met verlies. Ook elders in Europa zullen de effectenmarkten lager openen. Beleggers doen een stapje terug na de stevige koerswinsten van een dag eerder en wachten op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

,,Het optimisme van een dag eerder lijkt geen vervolg te krijgen. De AEX begint zo'n 4 punten lager na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street", aldus marktanalist Jonathan Middelbeek van IG Nederland.

Volgens de marktkenner zal veel afhangen van het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid, dat om 14.30 uur (Nederlandse tijd) naar buiten komt. De banengroei is een belangrijke factor voor het rentebesluit van de Federal Reserve en het is het laatste cijfer voor de Fed-bijeenkomst op 16 en 17 september.

G20

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de orders voor fabrieken in Duitsland in juli met 1,4 procent zijn gedaald. De daling was niet onverwacht, maar wel aanzienlijk sterker dan voorspeld.

De ogen zijn ook gericht op Ankara. De G20, waarin 's werelds meest invloedrijke economieën zijn verzameld, komt dit weekeinde bijeen in de Turkse hoofdstad.

Delta Lloyd

Aan het bedrijvenfront zal Delta Lloyd mogelijk bewegen op een advieswijziging. ING schroefde zijn aanbeveling voor de verzekeraar op.

In het Verre Oosten noteerden de beurzen vrijdag overwegend in de min. De Nikkei in Tokio eindigde 2,2 procent lager. Een duurdere Japanse yen drukte op de Japanse exportbedrijven. De Japanse hoofdindex verloor deze week ruim 4 procent en kende daarmee de vierde verliesweek op rij. In China waren de beurzen nog gesloten vanwege de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië.

ECB

De beursgraadmeters op Wall Street weken donderdag nauwelijks af van de slotstanden van de voorgaande dag. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 16.374,76 punten. De S&P 500 steeg ook 0,1 procent, naar 1951,13 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent naar 4733,50 punten.

De Europese beurzen wisten eerder op de dag wel flinke winsten te boeken, nadat de Europese Centrale Bank (ECB) de deur openhield voor verdere stimuleringsmaatregelen. De AEX-index in Amsterdam eindigde 2,5 procent hoger op 444,55 punten. De MidKap steeg 2,2 procent naar 666,74 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 2,2 en 2,7 procent. De FTSE-index in Londen sloot 1,9 procent in de plus

De euro stond vrijdag voorbeurs op 1,1129 dollar, tegen 1,1105 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 46,30 dollar. Een vat Brentolie kostte bijna 1 procent minder, op 50,23 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links