Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jorritsma ook commissaris bij PwC

Jorritsma ook commissaris bij PwC

DEN HAAG (AFN) - VVD-coryfee Annemarie Jorritsma heeft nog een nieuwe bijbaan gekregen. Ze is toegetreden tot de raad van commissarissen van accountantsfirma PwC Nederland, werd donderdag bekend. Eerder deze week werd het Eerste Kamerlid ook al benoemd tot voorzitter van de NVP, de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen.

Jorritsma bekleedde in het verleden meerdere ministersposten en was vier jaar vicepremier. Afgelopen twaalf jaar was ze burgemeester van Almere. Ze werd in juni beëdigd als lid van de Eerste Kamer.

In de raad van commissarissen van PwC is Jorritsma niet de enige met politieke ervaring. Ook Yvonne van Rooy, staatssecretaris in twee kabinetten Lubbers, is er commissaris. Andere bekende namen in de raad zijn Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB), en voormalig ABN AMRO-bestuurder Jan Maarten de Jong.

PwC heeft in Nederland twaalf vestigingen en er werken ongeveer 4400 mensen. De firma is onderdeel van het internationale PwC-netwerk dat in 157 landen actief is met meer dan 195.000 mensen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2015 14:47
    WE ZORGEN WEL WEER GOED VOOR ELKAAR HOOR !!
    En dat in Nederland...het lijkt gvdomme de maffia wel zoals die top-lieden en ministers (de haagse elite) elkaar in prima posities drukken....wat een boevenclub....
    Nogmaals dat het in Nederland kan....om je voor te schamen...serieus !!
  2. forum rang 6 keffertje 3 september 2015 14:51
    Was dat niet die mevrouw met die illegale installatie in haar huis? past wel goed bij de huidge accountantsfirma's en hun ethiek. Wellicht dat ze KPMG ook nog kan helpen bij het conflict met de belastingdienst, want ze kent daar ongetwijfeld ook nog wel een paar 'mannetjes'
  3. [verwijderd] 4 september 2015 04:31
    VVD is serieus de grootste zakkenvullende boevenclub van Nederland.
    Als je voor de VVD stemt dan ben je indirect voor dit soort praktijken.

    En ja, die Jorritsma zal misschien wel goede contacten hebben her-en-der en zal die zeker ten gunste van haar nieuwe "werkgever(s)" gebruiken, ook al stinkt het van hier tot Tokio en kunnen dingen het daglicht niet verdragen.
    Waarom denk je dat die oud ministers op dat soort posten terecht kunnen komen....JUIST, omdat ze politiek nog wel wat invloed kunnen uitoefenen....
    Nogmaals...als je een beetje Nederlander bent met fatsoen dan schaam je je voor deze praktijken (en ook wel een beetje voor de VVD...toch wel...die club maakt er in de 2e kamer ook maar een potje van met beloftes die ze niet waarmaken ("geen cent naar de grieken....owww toch maar wel - slapjanus").
  4. BASF en BAYER kopen 6 september 2015 09:56
    Ze kunnen haar gebruiken om op personeelsfeestjes als Evita Peron op te treden, net als Gerrit Zalm optreed voor het ABN AMRO personeel als prostituee, of Onno Hoes als lover boy bij Pownews:-)

    www.youtube.com/watch?v=w2dvJGc8uL8

    De VVD prominenten zijn een stelletje clowns, zonder enige vorm van beschaving of niveau.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links