Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen hoger richting ECB-besluit

Beurzen hoger richting ECB-besluit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdagmiddag stevige winsten zien in lijn met het herstel op Wall Street. Beleggers hopen dat de Europese Centrale Bank (ECB) bij het rentebesluit zal aangeven dat het stimuleringsprogramma wordt verruimd als de vooruitzichten voor de inflatie en economische groei verslechteren.

,,De enthousiaste stemming op Wall Street werkt door in Europa. Verder zit iedereen te wachten op de ECB. Aan de rente zal niets veranderen, maar een hint van ECB-president Mario Draghi over meer monetaire versoepeling zal positief worden ontvangen", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer. De marktkenner denkt dat de beurzen op de korte termijn verder omhoog kunnen gaan, maar voor de lange termijn blijft echter voorzichtigheid geboden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 1,8 procent hoger op 441,13 punten. De MidKap klom 1,7 procent naar 663,58 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen kregen er tot 1,7 procent bij.

Syngenta

Alle 25 AEX-fondsen stonden in de plus. Koploper was chipmachinemaker ASML met een winst van 4 procent. Verzekeraar Delta Lloyd, die recent flinke klappen moest incasseren, volgde met een plus van 3,6 procent. Gemalto won 1,8 procent. De digitaal beveiliger gaat samenwerken met het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung om de ontwikkeling van Samsung Pay te versnellen in Europa.

In Zürich dikte Syngenta meer dan 3 procent aan. De Zwitserse zadenhandelaar paaide zijn aandeelhouders met een aandeleninkoop van ruim 2 miljard dollar, na het afwijzen van een overname door de Amerikaanse branchegenoot Monsanto. Daarnaast zette Syngenta zijn groentezaaddivisie in de etalage.

EasyJet

EasyJet klom in Londen ruim 5 procent. De Britse prijsvervechter verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar, na een sterke passagiersgroei in augustus. Tijdens de belangrijke vakantiemaand zaten de vliegtuigen van easyJet voller dan ooit.

De euro noteerde op 1,1224 dollar, tegen 1,1238 dollar bij het Europese slot op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 46,18 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 50,34 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2015 13:55
    Ja Bert dat is de oplossing en als het niet lukt dan drukken ze gewoon meer dat zie je toch in Japan. Werken heeft geen zin meer. Iemand die niet wil werken en een uitkering heeft, heeft eigenlijk groot gelijk. Je werkt toch alleen maar voor die corrupte EU, overheid en de banken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links