Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autoverkopen VS trekken aan

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De autoverkopen in de Verenigde Staten hebben hun stijgende lijn afgelopen maand doorgezet. Dat bleek maandag toen verschillende fabrikanten hun cijfers presenteerden.

Fiat Chrysler zag de verkopen in de VS in juli met 6,2 procent toenemen. Daarmee overtrof het bedrijf de verwachtingen van analisten, die rekenden op een plus van bijna 5 procent. De verkopen van het autoconcern lagen in juli voor de 64e maand hoger dan een maand eerder. Daarbij profiteert Fiat Chrysler van de aanhoudende populariteit van pick-uptrucks en sportieve terreinwagens (suv's).

Nissan verkocht 7,8 procent meer, waar analisten uitgingen van 5,3 procent. Infiniti, het luxe dochtermerk van Nissan liet zelfs een plus zien van 22 procent. Ook Honda wist de verwachtingen ruimschoots te overtreffen.

Ford

Ford wist ook fors meer auto's te verkopen ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf kende zijn beste julimaand sinds 2006, grotendeels door een grote vraag naar zijn nieuwe modellen.

Net als zijn concurrenten overtrof ook General Motors (GM) dubbel en dwars de verwachtingen. Het concern, waar onder meer Chevrolet en Opel onder vallen, zag zijn verkopen stijgen met 6,4 procent. Tegenover een prognose van 0,6 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links