Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken stuwt AEX

Heineken stuwt AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandagochtend licht omhoog. De andere Europese effectenmarkten lieten kleine verliezen zien. Tegenvallende Chinese industriecijfers zorgden voor enige koersdruk. Op Beursplein 5 vielen de halfjaarcijfers van bierbrouwer Heineken in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 496,28 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 731,54 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 0,3 procent lager. De blik was ook gericht op Athene, waar de beurs na vijf weken weer de deuren opende. De Griekse hoofdindex ging in de vroege handel zo'n 23 procent onderuit.

Heineken was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 3,6 procent. De brouwer bracht in het eerste halfjaar meer bier aan de man. In Europa was sprake van een teruglopende bierafzet, maar dat werd meer dan goedgemaakt door sterke verkopen in opkomende markten. Heineken rekent erop ook komende maanden meer bier te verkopen.

Delta Lloyd

Delta Lloyd klom 0,3 procent. De verzekeraar liet weten dat financieel topman Emiel Roozen per direct terugtreedt. Ook de voorzitter van de raad van commissarissen, Jean Frijns, stapt op. Met het vertrek hoopt Delta Lloyd het conflict met De Nederlandsche Bank (DNB) over misbruik van voorkennis over de aanpassing van de rekenrente op te lossen.

In de MidKap prijkte PostNL bovenaan met een winst van 7 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers van het postbedrijf. Navigatiebedrijf TomTom won 3,6 procent. Nokia kondigde aan zijn kaartendivisie HERE, een concurrent van TomTom, te verkopen aan een consortium van Audi, BMW en Daimler voor 2,8 miljard euro.

Euro

In Frankfurt won Commerzbank ruim 2 procent. De tweede bank van Duitsland zag de kwartaalwinst flink stijgen. De Britse bank HSBC steeg ruim 1 procent in Londen, na een sterker dan verwachte groei van de halfjaarwinst.

De euro was 1,0979 dollar waard, tegen 1,1048 dollar bij het Europese slot op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 46,72 dollar. De prijs van Brentolie zakte ook 0,9 procent, tot 51,74 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links