Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grieken denken IMF-rekening te kunnen betalen

Grieken denken IMF-rekening te kunnen betalen

ATHENE (AFN) - Griekenland kan volgende week aan zijn aflossingsverplichting ten opzichte van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voldoen, ook als er nog geen akkoord is over verdere noodleningen voor het land. Dat zei de Griekse minister van Economische zaken George Stathakis vrijdag.

Griekenland moet volgende week vrijdag circa 300 miljoen euro betalen aan het IMF. Het is echter de vraag hoe lang het land nog aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen zonder nieuwe leningen. De eurolanden en het IMF houden de geldkraan al maanden dicht, en daar komt geen verandering in zolang er geen overeenstemming is over de verdere hervorming van de Griekse economie en de bezuinigingen die daarbij horen.

Het IMF liet donderdag overigens al weten dat de betalingen van juni kunnen worden gebundeld, als Griekenland dat wil. De aflossing hoeft dan pas op de laatste dag van de maand te worden voldaan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Go with the flow 30 mei 2015 08:09
    Grieken denken te gaan betalen
    Grieken gaan mogelijk snel betalen
    Druk EU wordt opgevoerd
    Duijsselbloem heeft vertrouwen in een goede afloop
    Grieken vragen weer om uitstel
    Bla bla bla bla
    Bla bla bla
    Bla bla
    Bla

    Blijven wij nou dagelijks van die belachelijke media berichten ontvangen? Hoe lang gaat dat door
  2. forum rang 6 Chiddix 30 mei 2015 11:57
    Met Jeroen zijn de Grieken bezig de laatste puntjes op de i te zetten. Met een overboeking van 4 miljard kan men weer even vooruit. Structueel lost het natuurlijk niets op. Met andermans geld de rekeningen betalen. De staatsschuld wordt alleen maar groter.
    Jan Kees de Jager zei toen hij nog minister van Financien was, ik denk dat we aan die noodleningen aan Griekenland nog geld gaan verdienen. De teddybeer van het CDA wist niet hoe snel hij de politiek vaarwel moest zeggen bij de verkiezingen in 2012. Als CFO naast Zalm zitten bij ABN/AMRO zal hem beter liggen. Wordt je ook niet meer herinnert aan uitspraken eerder gedaan in de tweede kamer.
  3. [verwijderd] 30 mei 2015 11:58
    quote:

    Go with the flow schreef op 30 mei 2015 08:09:

    Grieken denken te gaan betalen
    Grieken gaan mogelijk snel betalen
    Druk EU wordt opgevoerd
    Duijsselbloem heeft vertrouwen in een goede afloop
    Grieken vragen weer om uitstel
    Bla bla bla bla
    Bla bla bla
    Bla bla
    Bla

    Blijven wij nou dagelijks van die belachelijke media berichten ontvangen? Hoe lang gaat dat door
    Hoe nietszeggend het ook is, deze berichten zijn belangrijk voor de beurs. Griekenland komt langzaam zelf met de oplossing, wat de beurs hopelijk weer grasgroen laat kleuren maandag.
  4. forum rang 6 Chiddix 31 mei 2015 12:34
    Het begint erop te lijken, dat er vooruitgang zit in de besprekingen tussen de EU/IMF en Griekenland. Zie het persbericht van gisteren. Kan de AEX de weg inslaan naar 550 punten of hoger.
    Het blijft tot op vandaag een raadsel waarom er over de bodemstoffen van Griekenland (minstens 300 miljard) nooit iets gezegd wordt door de EU/IMF. Men heeft het altijd over hervormingen, bezuinigingen, pensioenen en heffingen voor de Griekse bevolking.
    Dat zijn blijkbaar de voorwaarden , om de resterende 7 miljard binnen te halen. Na de zomer zal dan over nieuwe noodpakketten afspraken gemaakt moeten worden?
    Politici die riepen, geen nieuw geld meer naar Griekenland, zetten dan als eerste weer hun handtekening. Desnoods midden in de nacht(Rutte).
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links