Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers richten blik op economie VS

AMSTERDAM (AFN) - De agenda voor beleggers biedt de komende dagen weinig aanknopingspunten. Nu de meeste bedrijven hun resultaten van het afgelopen kwartaal hebben gepresenteerd, lijkt het wachten vooral op vrijdag. Dan wordt de nieuwe schatting voor de ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het afgelopen kwartaal gepubliceerd.

Die nieuwe raming moet een scherper beeld geven van de staat van de Amerikaanse economie. De eerste schatting wees eind april al op een flinke terugval van de groei, naar 0,2 procent op jaarbasis. Economen rekenen inmiddels echter in doorsnee op een forse bijstelling, die wijst op een krimp van 0,9 procent in het eerste kwartaal.

's Werelds grootste economie had in de eerste drie maanden van dit jaar last van het winterweer, maar heeft wellicht ook op meer structurele basis aan vaart verloren. Of dat zo is, blijkt mogelijk dinsdag uit de zogeheten inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau Markit. Die geeft een indicatie van de economische groei in mei. Verder zijn er deze week cijfers over de huizenmarkt, orders voor duurzame goederen en het consumentenvertrouwen in de VS.

Ahold

In Amsterdam komt supermarktbedrijf Ahold woensdag als laatste AEX-fonds met de cijfers van het eerste kwartaal. Het aandeel Ahold stond afgelopen tijd in de schijnwerpers, door de prille fusiegesprekken die het moederbedrijf van Albert Heijn voert met zijn Belgische branchegenoot Delhaize.

Het aanbod aan kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven beperkt zich deze week tot luchtvaartmaatschappij Ryanair. De Ierse prijsvechter opent dinsdag de boeken van het op 31 maart afgesloten boekjaar.

Griekenland

Verder blijft het wachten op duidelijkheid over de financiële toekomst van Griekenland. De Griekse regering waarschuwde dit weekeinde nogmaals volgende maand niet aan haar verplichtingen te kunnen voldoen, als er geen nieuwe noodleningen komen. De grote vraag is of er komende week duidelijke vooruitgang kan worden geboekt in de onderhandelingen over de verdere verstrekking van die noodsteun.

De beurs in Amsterdam is maandag, op tweede pinksterdag, gewoon open. De handel blijft die dag waarschijnlijk echter dun, aangezien de beurzen in onder meer Londen en Frankfurt wel dicht zijn. Op Wall Street wordt maandag evenmin gehandeld, in de VS wordt dan Memorial Day gevierd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links