Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of Japan handhaaft omvang steunbeleid

TOKIO (AFN) - De Japanse centrale bank handhaaft de omvang van zijn monetaire stimuleringsbeleid. Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) vrijdag bekend.

De BoJ pompt jaarlijks 80 biljoen yen (zo'n 607 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt door onder meer staatspapier op te kopen. Het besluit om het steunbeleid onveranderd te houden, was algemeen verwacht door economen.

Onlangs liet de Japanse centralebankpresident Haruhiko Kuroda weten dat het stimuleringsbeleid van de BoJ effectief is. De Japanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk sterker gegroeid dan in de voorgaande periode. Een jaar geleden verkeerde de Japanse economie nog in een recessie.

Inflatie

In een verklaring gaf de BoJ aan positiever te zijn geworden over de consumentenbestedingen en de huizenmarkt. De Japanse economie blijft herstel laten zien, aldus de centrale bank.

Wel blijft de inflatie in Japan nog ver onder de doelstelling van de BoJ. De inflatie, exclusief de effecten van vers voedsel en de btw-verhoging, bedroeg in maart 0,2 procent, terwijl de BoJ op circa 2 procent mikt. Veel economen denken dat de BoJ het stimuleringsbeleid later dit jaar zal vergroten om de inflatie aan te wakkeren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links