Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichte winst Wall Street na gemengde cijfers

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag overwegend met kleine winst gesloten. Beleggers kregen gemengde berichten over de Amerikaanse economie en verwerkten enkele mee- en tegenvallers in de kwartaalresultaten van bedrijven.

De Dow-Jonesindex eindigde na een rustige handelsdag onveranderd op 18.285,74 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2130,82 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 5090,79 punten.

Onderzoeksbureau Conference Board meldde vlak na de opening van de markt dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie vorige maand aanzienlijk zijn verbeterd. Volgens de Federal Reserve van Chicago bleef de economische groei in de VS in april echter nog ondermaats. Verder werd bekend dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week zijn opgelopen, terwijl de verkopen van bestaande huizen in april afnamen ten opzichte van de voorgaande maand.

Hewlett-Packard

Hewlett-Packard (HP) won ruim 2 procent. De computerproducent, die nabeurs zijn kwartaalcijfers publiceert, meldde een miljardendeal in China, waar activiteiten worden verkocht aan de gerenommeerde Chinese Tsinghua-universiteit. Dat besluit volgt op strengere regels van de Chinese overheid voor buitenlandse producenten van hardware.

Best Buy werd 4 procent meer waard. De verkopen van Amerika's grootste elektronicaketen bleken in het afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden voorzien.

Software

Beleggers waren ook tevreden over de kwartaalcijfers van Salesforce.com en beloonden het softwarebedrijf met een koerswinst van 4 procent.

Datamanagement en -opslagbedrijf NetApp stelde daarentegen teleur. De omzet zakte vorig kwartaal, terwijl de winst lager uitkwam dan verwacht. Het aandeel Netapp werd 10 procent minder waard.

Geneesmiddelen

Ook op het overnamefront was er beweging. Drogist-apotheker CVS legt 12,7 miljard dollar op tafel om Omnicare, leverancier van geneesmiddelen aan bejaardentehuizen in de VS, in te lijven. CVS won ruim 2 procent op Wall Street, terwijl het aandeel Omnicare bijna 2 procent duurder werd.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 60,64 dollar. De euro werd voor 1,1115 dollar verhandeld, tegen 1,1130 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links