Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen veren licht op

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdag in het laatste handelsuur overwegend licht in de plus. Aanvankelijke verliezen werden weggewerkt, onder meer na een opbeurend bericht over de Amerikaanse economie. Verder werd gewacht op de uitkomsten van de EU-top in Riga, waar de politieke leiders onder meer praten over Griekenland.

Rond 16.35 uur stond de Amsterdamse AEX-index 0,1 procent in de min op 501,62 punten. De MidKap ging 0,1 procent omhoog naar 756,83 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stonden 0,1 procent in de plus.

Uit cijfers van marktonderzoeker Conference Board bleek donderdagmiddag dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie vorige maand onverwacht sterk zijn verbeterd. Dat bericht leek wat zwaarder te wegen dan de daling van het consumentenvertrouwen in de eurolanden, die de Europese Commissie op hetzelfde tijdstip meldde.

Grootste daler

Grootste daler in de AEX was kabelbedrijf Altice met een min van 1 procent. Olieconcern Shell was de grootste stijger met een plus van 1,4 procent. In de MidKap ging navigatiebedrijf TomTom aan kop met een winst van bijna 7 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley.

Ballast Nedam maakte een wilde rit op Beursplein 5 en noteerde in de middaghandel 19 procent in de plus. Sinds het bouwbedrijf dinsdag aangaf te praten met een aantal buitenlandse partijen over een fusie of overname, is het aandeel flink in waarde toegenomen.

Royal Mail

In Londen noteerde Royal Mail onveranderd, ondanks beter dan verwachte winstcijfers. De Britse post- en pakketbezorger wist zijn winst afgelopen jaar te vergroten, ondanks hevige concurrentie op de markt voor pakketten. De omzet bleef vrijwel onveranderd.

De euro stond op 1,1120 dollar, tegen 1,1080 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent tot 60,34 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 66,32 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. EmileB 21 mei 2015 17:44
    Welk opbeurend bericht over de VS wordt hier bedoeld?

    - Verkoop bestaande woningen VS neemt af
    - Aanvraag uitkeringen VS neemt toe
    - Economische vooruitzichten:
    Eerder op de dag meldde de Federal Reserve van Chicago dat de economische groei in de maand april zelf opnieuw LAGER was dan het langjarig gemiddelde. De index waarmee de Chicago Fed de bedrijvigheid meet, kwam vorige maand uit op MIN 0,15. De graadmeter stond in maart op MIN 0,36. Een stand lager dan nul geeft aan dat de groei lager is dan het langjarig gemiddelde"

    Welk opbeurend bericht over de VS werd bedoeld????
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links