Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice uitschieter op Beursplein 5

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend in de plus gesloten. Daarbij viel de Amsterdamse AEX-index op, die sloot -met dank aan een koersexplosie van kabelconcern Altice na een Amerikaanse overname- boven de 500 puntengrens.

Beleggers deden het verder rustig aan na de sterke koerswinsten van een dag eerder en aanhoudende zorgen over de onderhandelingen rond Griekenland. Ook waren ze in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die na sluiting van de Europese beurshandel worden vrijgegeven.

De AEX-index eindigde 0,5 procent hoger op 501,90 punten, waarbij het aandeel Altice 11,6 procent aandikte. De MidKap zakte 0,4 procent tot 756,00 punten, terwijl de beurzen in Londen en Parijs tot 0,3 procent stegen. De beurs in Frankfurt sloot nagenoeg onveranderd.

Altice

Altice maakte bekend een belang van 70 procent te nemen in de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink Communications. Volgens mediaberichten zou Altice ook het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

Telecombedrijf KPN was de grootste daler onder de hoofdfondsen met een min van 2,4 procent, nadat was gebleken dat grootaandeelhouder America Móvil een obligatie van bijna 2,3 miljard euro uitgeeft die kan worden omgezet in aandelen KPN. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI, dat met tegenvallende kwartaalcijfers kwam, speelde 2 procent kwijt.

Ballast Nedam

Bij de kleinere bedrijven was Ballast Nedam wederom een opvallende stijger. De noodlijdende bouwer steeg dinsdag al ruim 14 procent in waarde, nadat het had aangekondigd met een aantal buitenlandse partijen te praten over een fusie of overname. Woensdag kwam daar nog eens ruim 10 procent bij.

In Londen klom Vodafone 5,4 procent. Topman John Malone van Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo, liet weten grote strategische voordelen in een fusie met het Britse telecomconcern te zien. Het Britse modehuis Burberry verloor 5 procent na een winstwaarschuwing.

De euro was 1,1080 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 58,88 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 64,93 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links