Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen breiden winst uit

Beurzen breiden winst uit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten vrijdagmiddag de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. De stabilisering van de rentes op de obligatiemarkten en een nieuw slotrecord van de Amerikaanse S&P 500-index zorgden voor optimisme onder beleggers.

,,De beurzen gaan in lijn met Wall Street verder omhoog en de Griekse problemen worden weer even aan de kant geschoven. Het is verder een relatief rustige beursdag. De beursvolumes zijn laag en het is vooral wachten op wat de markt volgende week gaat doen", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,9 procent hoger op 494,93 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 762,83 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,5 procent bij.

DSM

Grootste stijger in de AEX was speciaalchemiebedrijf DSM met een winst van 3,5 procent, op geruchten dat het Duitse Evonik weer interesse heeft in een overname van het Nederlandse speciaalchemiebedrijf.

ArcelorMittal volgde op de voet met een winst van 3,4 procent, na een adviesverhoging door Bank of America Merrill Lynch. Het staalbedrijf won een dag eerder al bijna 6 procent, nadat Brussel aankondigde een onderzoek te starten naar het vermeende dumpen van staalproducten door China en Rusland.

Vopak

Olieconcern Shell en tankopslagbedrijf Vopak waren de enige dalers met verliezen van 0,5 en 0,4 procent.

In de MidKap ging bouwbedrijf BAM aan kop met een plus van meer dan 3 procent. Grootste daler was biotechnologiebedrijf Galapagos met een min van 3,7 procent. Beleggers namen wat winst na de koersstijging van ruim 14 procent op donderdag.

Inverko

Op de lokale markt maakte Inverko een koerssprong van 7,5 procent. Het recyclingbedrijf verwacht dat de omzet in de komende kwartalen zal herstellen en aantrekken.

Roche won bijna 3 procent in Zürich. De Zwitserse farmaceut maakte positieve testresultaten van een aantal kandidaatmedicijnen bekend. In Parijs klom Iliad 0,7 procent, na een positief kwartaalbericht van de Franse telecomgroep.

De euro bleef nagenoeg onveranderd op 1,1363 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent naar 59,62 dollar. Brentolie steeg een fractie in prijs tot 66,73 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links