Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB denkt niet aan vroeg einde opkoopbeleid'

'ECB denkt niet aan vroeg einde opkoopbeleid'

AMSTERDAM (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn stimuleringsbeleid voorlopig ongewijzigd door. Hoewel de economie en de kredietverlening aantrekken, is de inflatie in de eurolanden nog altijd te laag, zegt ECB-bestuurder Vitor Constancio in een maandag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.

,,Het programma werkt goed'', zegt de bestuurder daarin over het initiatief van de ECB om tot oktober volgend jaar maandelijks voor circa 60 miljard euro aan schuldpapier op te kopen. Dat betekent volgens hem echter niet dat er al wordt gedacht aan een mogelijk vroegtijdig einde van de omstreden maatregel. ,,We zijn er pas een paar maanden geleden mee gestart. Het zou heel raar zijn als we daar nu al over zouden praten.''

Constancio benadrukt in het interview dat prijsstabiliteit, in de vorm van een inflatie van net geen 2 procent, de belangrijkste taak van de ECB is. ,,Waarom zouden we aan stoppen denken als de inflatie negatief is en inflatieverwachtingen bij lange na niet in de buurt komen van ons middellangetermijndoel van bijna 2 procent?''

Het stimuleringsbeleid van de centrale bank zorgt er onder meer voor dat de rente in de eurozone bijzonder laag is, waardoor pensioenfondsen en verzekeraars in de problemen komen. Volgens de Portugese ECB-bestuurder is dat ,,onbedoelde schade''. Het huidige beleid is volgens hem echter ook in het belang van pensioenfondsen en verzekeraars. ,,Als er prijsstabiliteit is, gaan ook de rentes weer omhoog.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 mei 2015 09:51
    ECB heeft net weer honderden mensen aangenomen want ze hadden natuurlijk heel veel te contrôleren. dat is nu gebeurd, wat doe je nu met al dat
    personeel ? Enorme kostenpost van bureaucratisch Europa. dat willen we niet, maar intussen is het er wel. In europa durft niemand te bijten en dan doen de VS wel bij fraude, oplichting en malversaties met daardoor veel minder risico op misdaad. Boetes in 2014 wereldwijd: 42 miljard $. In de VS ook vaak nog es zonder proces, waarbij niemand de cel in gaat maar die boetes voor bedrijven poeierhoog.
    En indirect betalen de klanten natuurlijk alles.
    Ik ben voor verwijderen van personen uit de sector plus pluk-ze , ook van familie die wat kregen bijgeschreven.
    Bij foute dingen doen door banken: 5 jaar geen bonussen voor alle personeel en verwijdering van het persoon uit de sector. Zo kan het contrôle-apparaat veel kleiner en kosten omlaag.
  2. forum rang 7 rene l 4 mei 2015 10:47
    Het begint een steeds groter gezwel te worden dat maar door blijft woekeren.
    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, zet het mes er maar rigoureus in en snij alles weg. Het is de enige kans op overleving voor Europa.

    Zelfbenoemde egotjes, vriendjespolitiek, grootheidswaanzin, onkunde, achterklap, lak aan de burgers die hun betalen, ze trekken alle registers open om dit mislukte pilot-project "Eurofiele-Grootheidswaanzin" levend te houden.

    Kijk maar eens wat ze door de week doen als ze van huis zijn en baden in luxe in een hotel in Brussel of Frankfurt.
    Ze zitten niet alleen in bad, nee, samen met hun maitresse.
    Ze moesten zich de ogen uit de kop schamen voor hun vrouw thuis die ze door de week achterlaten en het mag uitzoeken met de kinderen.
    Het deert ze niets, ze nemen het er lekker van, en ze negeren de realiteit.

    Weg met de EU, weg met de Eurofielen, terug naar het Guldentijdperk, en weer verscherpte grensbewaking, ieder voor zich, ik ben het volledig beu.

    politiek.thepostonline.nl/2015/02/24/...
  3. [verwijderd] 4 mei 2015 13:19
    quote:

    boedeba schreef op 4 mei 2015 09:51:

    ECB heeft net weer honderden mensen aangenomen want ze hadden natuurlijk heel veel te contrôleren. dat is nu gebeurd, wat doe je nu met al dat
    personeel ? Enorme kostenpost van bureaucratisch Europa. dat willen we niet, maar intussen is het er wel.
    Ahum...:
    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...

    Hoeveel moest NL nog nabetalen?
  4. [verwijderd] 7 mei 2015 11:29
    Het stimuleringsbeleid van de centrale bank zorgt er onder meer voor dat de rente in de eurozone bijzonder laag is, waardoor pensioenfondsen en verzekeraars in de problemen komen. Volgens de Portugese ECB-bestuurder is dat ,,onbedoelde schade''.

    Natuurlijk, gelooft u het zelf? Sjonge over krokodillentranen gesproken. Die pensioenpot van Nederland is de EU al jaren een doorn in het oog die maar eens flink leeggejat moet worden. Er moet dus staan: dat is een bijkomend voordeel.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links