Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rechtszaken drukken winst Deutsche Bank

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank heeft zijn winst in de eerste drie maanden van 2015 zien halveren ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de enorme boete voor de internationale fraude met rentetarieven drukte zwaar op het resultaat, maakte de grootste bank van Duitsland zondag bekend.

Deutsche Bank boekte vorig kwartaal een nettowinst van 559 miljoen euro, tegen 1,1 miljard euro in het eerste kwartaal van 2014. De totale opbrengsten van de bank liepen met bijna een kwart op, tot 10,4 miljard euro. Die stijging werd echter grotendeels tenietgedaan door 1,5 miljard euro aan juridische kosten.

Deutsche Bank kreeg donderdag een boete van in totaal 2,5 miljard dollar van Amerikaanse en Britse toezichthouders in verband met de fraude met het interbancaire rentetarief Libor.

Afkopen

De bank heeft afgelopen drie jaar al ruim 7 miljard dollar moeten uittrekken om allerlei rechtszaken af te kopen. Ondertussen lopen er ook nog onderzoeken naar betrokkenheid bij de manipulatie van wisselkoersen, de overtreding van Amerikaanse handelssancties en misstanden bij de verkoop van aan hypotheken gerelateerde producten.

Vrijdag liet Deutsche Bank weten afscheid te nemen van dochteronderneming Postbank. Daarnaast worden de activiteiten van de zakenbank van het concern ingeperkt en wordt het aantal landen waarin de bank actief is verkleind. Die maatregelen moeten de winstgevendheid van Deutsche Bank vergroten. Verdere details over de reorganisatie worden maandag gemeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank
ING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Deutsche Bank 08 mei
    16,000
    -0,27% -0,044
  2. ING Groep 08 mei
    16,042
    -0,53% -0,086

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links