Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niek Hoek weg als commissaris bij NIBC Bank

Niek Hoek weg als commissaris bij NIBC Bank

DEN HAAG (AFN) - De voormalige bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Niek Hoek vertrekt met onmiddellijke ingang als lid van de raad van commissarissen bij zakenbank NIBC. Dit maakte NIBC Bank maandag bekend.

Een reden voor het vertrek van Hoek werd niet gegeven. NIBC zegt diens beslissing te respecteren en dankt hem voor de vervulling van zijn toezichthoudende rol in de afgelopen tien jaar. Hoek trad toe tot de raad van commissarissen van NIBC in 2005.

Eerder deze maand was er veel commotie rond Hoek in de media. Aanleiding was de aankondiging van De Nederlandsche Bank (DNB) te gaan onderzoeken of de voormalig topman van Delta Lloyd nog wel geschikt was als commissaris bij NIBC. Volgens Het Financieele Dagblad had Hoek via een kort geding tevergeefs geprobeerd die toets te verbieden. De krant baseerde zich op een geanonimiseerd vonnis op Rechtspraak.nl.

Hoek kondigde in april vorig jaar plotseling zijn vertrek aan bij Delta Lloyd. Eerder dat jaar kreeg hij van DNB te horen dat hij zou worden getoetst op zijn geschiktheid als topman. Na zijn vertrek ging hij ervan uit dat DNB zou afzien van een hertoetsing bij NIBC Bank.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links