Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Positief begin voor Beursplein 5’

‘Positief begin voor Beursplein 5’

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs op in Amsterdam begint maandag naar verwachting met winst aan de verkorte handelsweek. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger openen. De beurshandel staat deze week onder meer in het teken van het Amerikaanse banenrapport en de notulen van de Europese Centrale Bank (ECB). Op Goede Vrijdag zijn de Europese markten gesloten.

,,De AEX lijkt met een stevige winst te gaan openen en ook in de rest van Europa wijzen de openingsindicatoren op een positief begin van de handel. Beleggers lijken op zoek te gaan naar koopjes na de forse verliezen vorige week. Aan het bedrijvenfront is het redelijk stil, maar op macro-economisch vlak staan er deze week aardig wat cijfers op het programma", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Nederland.

Technisch dienstverlener Imtech kondigde maandag voorbeurs aan dicht bij een contract met Alliander te zijn voor de installatie van slimme elektriciteits- en gasmeters. Met de opdracht, waarvoor Imtech een voornemen tot gunning heeft ontvangen, is een bedrag gemoeid van tientallen miljoenen euro's.

Verre Oosten

In het Verre Oosten gingen de belangrijkste beursgraadmeters maandag overwegend omhoog. In Tokio eindigde de Nikkei 0,7 procent in de plus. Beleggers schoven een sterker dan verwachte daling van de Japanse industriële productie aan de kant en trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street.

De aandelenbeurzen in New York sloten vrijdag licht hoger. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 17.712,66 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2061,02 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog tot 4891,22 punten.

Euro

De Europese effectenbeurzen gingen gemengd het weekeinde in en leden afgelopen week het grootste wekelijkse verlies van dit jaar. De AEX-index in Amsterdam sloot 0,1 procent lager op 485,73 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 738,84 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt eindigden tot 0,6 procent in de plus, maar de Londense FTSE-index daalde 0,6 procent.

De euro was maandag voor aanvang van de aandelenhandel 1,0870 dollar waard, tegen 1,0908 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,6 procent tot 48,07 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper en kostte 56 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links