Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto ziet winst stevig groeien

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft zijn operationele winst vorig jaar met 10 procent zien groeien op een omzet die 3 procent hoger was dan in 2013. Dat maakte de digitaal beveiliger donderdag bekend.

Gemalto boekte vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro. De toename van de opbrengsten ten opzichte van 2013 werd enigszins geremd door negatieve wisselkoerseffecten. Tegen constante wisselkoersen bedroeg de groei 5 procent. De operationele winst kwam uit op 383 miljoen euro. De nettowinst ging met 13 procent omhoog naar 315 miljoen euro.

Gemalto verwacht dat de winst dit jaar gestaag verder groeit, richting het doel voor 2017. Dan moet de operationele winst hoger uitkomen dan 660 miljoen euro, liet Gemalto woensdag weten. Bij de presentatie van de resultaten van het eerste halfjaar gaf Gemalto al aan dat het doel van een operationele winst van 600 miljoen euro in 2017 waarschijnlijk met 10 procent kon worden verhoogd.

Fundament

Volgens topman Olivier Piou wist Gemalto in 2014 ,,het fundament'' te leggen voor de komende jaren. Zo werden er strategische investeringen gedaan in de twee groeiaanjagers van de onderneming; EMV en cyberveiligheid. Het bedrijf stelt voor het dividend met 11 procent te laten stijgen, naar 0,42 euro per aandeel.

Onlangs werd bekend dat Gemalto in 2010 en 2011 waarschijnlijk slachtoffer is geworden van hacks door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten. Juridische stappen volgen echter niet. Het concern voorziet geen significante financiële schade, zo gaf het aan na onderzoek.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links