Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten Fugro vallen mee'

'Resultaten Fugro vallen mee'

AMSTERDAM (AFN) - Fugro heeft de afgelopen tijd meevallende resultaten geboekt en de balans beter op orde gekregen. De aangekondigde verkoop van activiteiten zal echter nog een hele klus worden. Dat concludeerde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vrijdag.

De analist wees op de verbetering van de marges bij Fugro in de tweede helft van het jaar en op de meevallende afname van de kasstroom. Daarmee werd de nettoschuld volgens hem weer tot ,,redelijke'' proporties teruggebracht. ,,Hoewel een schuld van ruim twee keer de ebitda nog altijd niet geruststellend is voor een bedrijf dat met zulke moeilijke markten kampt.''

Analist Michel Aupers van Rabobank juicht de focus van Fugro op de kernactiviteiten Geotechnical en Survey toe. Op beide gebieden is Fugro marktleider met een sterke 'track record', stelde hij. Ook volgens Aupers presteerde Fugro de afgelopen tijd beter dan verwacht.

Overtuigd

Hij wees er daarbij op dat de resultaten van Subsea verbeterden, waardoor de verkoop daarvan mogelijk meer oplevert dan het bedrag van 400 miljoen euro dat Rabo eerder intekende. Over het algemeen heeft de analist meer vertrouwen gekregen in de zelfstandige toekomst van Fugro, hoewel hij ervan overtuigd blijft dat grootaandeelhouder Boskalis zeker geïnteresseerd is in de overname van het bedrijf.

Rabo handhaafde het koopadvies voor het aandeel Fugro, dat bij KBC werd verhoogd naar hold van reduce. Fugro noteerde vrijdag omstreeks 10 uur 15,8 procent hoger 21,18 euro. Het aandeel was daarmee lijstaanvoerder in de AEX.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro
Vopak

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Fugro 17:35
    23,920
    -0,99% -0,240
  2. 36,860
    -0,65% -0,240

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links