Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grillige handelsdag in Europa

AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa lieten maandag op een grillige handelsdag een gemengd beeld zien. Op Beursplein 5 stond Fugro in de schijnwerpers door overnamespeculatie.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,1 procent lager op 415,32 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 637,84 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,5 procent, maar Londen daalde 0,7 procent.

De oliegerelateerde bedrijven bleven last houden van de dalende olieprijs, die het laagste niveau in zes jaar bereikte. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4,5 procent tot 46,10 dollar. Brentolie kostte 5 procent minder op 47,61 dollar per vat. Olieconcern Shell verloor 2,4 procent.

SBM Offshore

Grootste daler in de AEX was dienstverlener aan de oliesector SBM Offshore met een min van 5,6 procent. Staalconcern ArcelorMittal volgde met een verlies van 3,4 procent.

Fugro ontliep de negatieve teneur in de oliesector en steeg 0,3 procent, hoewel het aandeel eerder op de dag bijna 3 procent aan waarde won. Beleggers reageerden enthousiast op het bericht dat Boskalis (min 1,1 procent) zijn belang in de bodemonderzoeker heeft uitgebreid tot 20 procent. Heineken was koploper in de AEX met een plus van 2 procent.

Lufthansa

Lufthansa klom 1,1 procent in Frankfurt. De Duitse luchtvaartgroep verwacht dit jaar flink te profiteren van de sterk gedaalde olieprijzen. Air France-KLM won in de MidKap 2,2 procent.

In Londen daalde Shire 1,2 procent. De Ierse farmaceut neemt zijn Amerikaanse branchegenoot NPS Pharmaceuticals over.

Aer Lingus

Aer Lingus zakte in Dublin 4,2 procent. De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft opnieuw een overnamebod van IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, afgewezen.

De euro was 1,1833 dollar waard, tegen 1,1835 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links