Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman: Probiodrug kan voorlopig vooruit

AMSTERDAM (AFN) - Het Duitse biotechnologiebedrijf Probiodrug, dat maandag zijn debuut maakte op de Amsterdamse beurs, kan met de opbrengst van de beursgang de komende tijd doorgaan met de ontwikkeling van medicijnen die de voortgang van Alzheimer kunnen vertragen of zelfs stoppen. Dat heeft bestuursvoorzitter Konrad Glund van Probiodrug gezegd bij de beursceremonie in Amsterdam.

De beursgang leverde Probiodrug 22,5 miljoen euro op. Het bedrijf uit het Oost-Duitse Halle verwacht volgend jaar of in 2016 te beginnen met de eerste klinische testen met een middel tegen Alzheimer. Een paar jaar later zou een middel op de markt moeten worden gebracht.

,,We zijn goed gefinancierd om de volgende stappen te nemen'', aldus Glund tegen AFN. Hij gaf aan zeer optimistisch te zijn over de middelen die zijn bedrijf in ontwikkeling heeft. ,,De data is goed.''

Andere vormen

Glund sluit echter niet uit dat Probiodrug nog naar andere vormen van financiering zal moeten kijken om de middelen daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen. Samenwerking met andere farmaceuten via mijlpaalbetalingen of een joint venture zijn daarbij mogelijkheden, zei de topman. Er wordt volgens hem momenteel gepraat met andere farmaciebedrijven, maar die gesprekken gaan vooral over de medicijnen die Probiodrug in ontwikkeling heeft, niet over concrete samenwerking.

De topman staat wel open voor een overname van zijn onderneming door een grotere farmaceut. Ook een notering aan de beurs in Frankfurt is een mogelijkheid. ,,Alle opties staan open voor extra financiering'', aldus de bestuursvoorzitter. Hij wilde niet nader ingaan op welke voorwaarden Probiodrug bereid zou zijn tot een overname.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 mei Slotcall: Wall Street helpt AEX aan nieuw slotrecord én weekwinst 2
  2. 23 mei Vivoryon verlegt focus naar nierziekte

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUTICS N.V.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

VIVORYON THERAPEUTICS N.V.

2,110 24 mei
+0,820 +63,57%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links