Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel DSM-Firmenich
Beeld: DSM-Firmenich

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel DSM-Firmenich

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft in aanloop naar de beleggersdag van DSM-Firmenich op 3 juni, het koersdoel op het aandeel verhoogd van 117,00 naar 125,00 euro, met een ongewijzigd Neutraal advies. Dit bleek uit een analistenrapport van de Britse bank.

Volgens de analisten zou de presentatie "van een gedetailleerd en geloofwaardig traject voor het herstel van de marge door synergieën en prioriteiten van de portfoliomix" tijdens de beleggersdag een "positieve katalysator" voor het aandeel kunnen zijn.

De EBITDA-marge van 14,4 procent in 2023 kwam volgens Barclays "duidelijk lager" uit dan de marge van meer dan 20 procent die twee jaar geleden bij de vorige beleggersdag werd verwacht.

Ook ligt de marge "duidelijk onder" de ambitie van 22-23 procent op middellange termijn die DSM-Firmenich ten tijde van de fusie formuleerde, volgens de analisten.

De grootste margedruk komt van de divisie Animal Nutrition & Health, zei Barclays. DSM-Firmenich hoopt de divisie in 2025 af te splitsen.

"Aangezien Animal Nutrition & Health historisch gezien een verwaterend effect heeft op de gecombineerde marge van DSM-Firmenich", zou de aangekondigde afsplitsing er in theorie voor kunnen zorgen dat de marge sneller herstelt, aldus Barclays.

Als DSM-Firmenich zonder Animal Nutrition & Health het gat naar concurrenten kan dichten, dan zou de EBITDA-marge kunnen stijgen naar 24 procent, volgens de Britse bank.

"Het is duidelijk dat synergievoordelen belangrijk zijn bij het ontsluiten van dit potentieel, net als de prioriteit die wordt gegeven aan waarde boven volume in sommige bedrijfsonderdelen", schreven de analisten.

Het aandeel DSM-Firmenich noteerde vrijdag licht lager op 105,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deutsche Bank verhoogt koersdoel DSM-Firmenich
  2. Aangescherpte focus DSM-Firmenich zal leiden tot hogere waardering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.