Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street sukkelt mee met Europa'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen de handelsdag vrijdag waarschijnlijk met verlies. De Amerikaanse graadmeters volgen daarmee het voorbeeld van de kwakkelende beurzen in Europa, die inleveren na de winsten een dag eerder. Beleggers verwerken andermaal een stroom aan bedrijfsresultaten waaronder die van Amazon, Microsoft en Ford.

Internethandelaar Amazon is in het derde kwartaal diep in de rode cijfers beland als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Amazon zette een nettoverlies in de boeken van 437 miljoen dollar, meer dan het tienvoudige van het verlies een jaar eerder.

Microsoft meldde donderdag minder winst op een hogere omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Microsoft is bezig met een omvangrijke herstructurering, ingegeven door de miljardenovername van het merendeel van Nokia.

Ford

Het aandeel van automaker Ford reageert op tegenvallende kwartaalcijfers. Het concern zag de winst met een derde dalen, onder meer als gevolg van terugroepacties en oplopende verliezen in Europa.

Procter & Gamble meldde voorbeurs dat het afscheid neemt van batterijenmaker Duracell. Over de manier waarop is nog niets bekend. Farmaceut Bristol-Myers Squibb zag de winst in het derde kwartaal toenemen.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar als gevolg van kosten voor herstructureringen en een last in verband met de daling van de Venezolaanse bolivar. Het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS zag de winst en de omzet in het derde kwartaal verder aantrekken.

Het bestuur van de Amerikaanse fruitproducent Chiquita wees andermaal een bod van de Braziliaanse bedrijven Cutrale en Safra af. Farmaceut Pfizer kondigde een enorm nieuw aandeleninkoopprogramma aan.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 1,3 procent hoger op 16.677,90 punten. De S&P 500 steeg 1,2 procent tot 1950,82 punten en de Nasdaq won 1,6 procent tot 4452,79 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links