Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schoenenreus ontkent opzet bij faillissement

Schoenenreus ontkent opzet bij faillissement

DEN BOSCH (AFN) - De directie en aandeelhouders van winkelketen Schoenenreus ontkennen dat een flitsfaillissement vorig jaar is misbruikt om af te komen van het dure personeel. Bij de doorstart is beoordeeld welke werknemers het meest geschikt waren voor de resterende banen. Advocaat Geert Verschuur heeft dat dinsdag gezegd in een zaak die ruim 100 ontslagen werknemers hebben aangespannen.

,,Er was geen vooropgezet plan. Schoenenreus heeft tegenslagen niet kunnen verwerken. Er was geen andere mogelijkheid. Ook de aandeelhouders en bestuurders hebben miljoenen verloren'', zei Verschuur.

Schoenenreus ging op 24 januari 2013 failliet met een schuld van ruim 10 miljoen euro maar maakte op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en 1000 van de 1500 werknemers. Een deel van het ontslagen personeel is uit op een schadevergoeding. Hun advocaat Jack Linssen schat de schade op duizenden euro's tot tonnen per ex-werknemer.

Fouten

De stichting die opkomt voor de ex-werknemers meent dat er fouten zijn gemaakt bij de doorstart. Uit een inventarisatie blijkt dat personeel met de langste contracten weg moest. Hun belangen zijn geschonden, aldus de advocaat. Bovendien waren er volgens hem andere serieuze, grote overnamekandidaten die effectief buiten de deur zijn gehouden door curator Geurt te Biesebeek.

De stichting wil 33 betrokkenen onder ede laten horen over het omstreden flitsfaillissement. Het gaat bijvoorbeeld om (ex-)directeuren, (ex-)aandeelhouders, banken en de curator.

Schoenenreus vindt de collectieve actie van de stichting een kostbare mediastunt en verspilling van heel veel tijd. Teleurgestelde ex-werknemers kunnen zich beter individueel tot de rechter wenden, aldus het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links