Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kosten beursgang stijgen fors'

AMSTERDAM (AFN) - Een prospectus voor een beursgang of uitgifte van obligaties dreigt veel duurder te worden. Volgens het Financieele Dagblad (FD) vrezen bedrijven en zakenbankiers dat de drempel naar de kapitaalmarkt voor kleine ondernemingen daardoor te hoog wordt.

Bedrijven die aandelen of obligaties willen uitgeven, zijn volgend jaar veel meer kwijt aan de verplichte toetsing van hun prospectus. Voor aandelen wordt die ruim vier keer zo duur (van 11.000 naar 45.000 euro) en voor obligaties stijgt het tarief van 4000 naar 15.000 euro. Het FD baseert zich op een wetsvoorstel van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën, dat deze week in de Tweede Kamer wordt behandeld.

Wie een prospectus uitbrengt, moet dat verplicht laten toetsen door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In de huidige situatie vergoedt de overheid een deel van die kosten. Dijsselbloem wil dat bedrijven dat voortaan helemaal zelf gaan betalen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2014 07:38
    Lang leve de crisis, komt aan al dit soort belachelijke subsidies een einde.

    Wat een idioterie dat de overheid bursgangen sponsord, alsof een omderneming die dit verschil niet eens kan betalen of financieren hiervoor door de belastingbetaler gesponsord moet worden.

    En je oma zit de hele dag in haar pyama want voor aankleden is geen tijd meer, dankzij de bezuinigingen heeft het resterende personeel daar geen tijd meer voor.

    Hoeveel andere idiote subsidies zijn er nog??
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links