Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Wall Street

Wisselend beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag een wisselend beeld. De wapenstilstand in Oekraïne leek op Wall Street minder van invloed dan op de Europese beurzen eerder op de dag. De sterke groei van het aantal fabrieksorders in de VS wist beleggers evenmin te inspireren.

Na 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 17.113 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2004 punten, terwijl de Nasdaq 0,3 procent terug moest tot 4583 punten.

De crisis in Oekraïne zorgt al maanden voor onrust op de wereldwijde beurzen. De hoop dat met een wapenstilstand een einde kan komen aan de crisis in Oekraïne zorgde ook voor opluchting op Wall Street, een deel van de aanvankelijke winsten ging in de ochtendhandel echter weer verloren.

Fabrieksorders

Ook de forse toename van de fabrieksorders in de VS leek weinig invloed te hebben op de aandelenhandel. De orders namen met 10,5 procent toe, waar een stijging met 11 procent werd voorspeld.

Farmaceut Infinity Pharmaceuticals zag zijn beurswaarde bijna verdubbelden. Het bedrijf maakte eerder bekend dat het een overeenkomst heeft getekend met AbbVie voor de ontwikkeling en marketing van een medicijn tegen kanker. Infinity ontvangt daarbij een eerste aanbetaling van 275 miljoen dollar.

Apple

Apple zag zijn beurswaarde met 3,2 procent dalen. Volgens analisten zijn er meerdere redenen voor de koersval. Onder meer lijken beleggers hun winst te willen nemen. Daarnaast presenteerde concurrent Samsung eerder op de dag nieuwe producten. Apple-liefhebbers wachten in spanning op nieuwe producten die pas volgende week worden gepresenteerd worden.

Autofabrikant General Motors leverde 0,4 procent in na tegenvallende verkoopcijfers in augustus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links