Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzet aandeelhouders om overname HES Beheer

ROTTERDAM (AFN) - De beoogde overname van HES Beheer stuit op verzet van kleine aandeelhouders. Een van hen heeft een procedure aangespannen om de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te bewegen de goedkeuring voor het biedingsbericht in te trekken, zo bevestigde een woordvoerster van HES woensdag.

De procedure richt zich niet tegen HES, benadrukte de woordvoerster. Het Financieele Dagblad meldde eerder op de dag dat de aandeelhouders vinden dat grootaandeelhouders van het havenbedrijf ten onrechte genoegen nemen met het overnamebod van Hestya. Zij vinden dat HES meer waard is.

De belegger die de procedure heeft aangespannen, advocaat Jeroen Wendelgest, heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven gevraagd de goedkeuring door de AFM te schorsen. Dat verzoek wordt naar verwachting op 10 september behandeld.

Wendelgest

Volgens Wendelgest is de informatie in het biedingsbericht gedateerd, omdat geen rekening wordt gehouden met de volledige overname van logistiek dienstverlener ATIC eerder dit jaar. Daarnaast heeft hij kritiek op de besluitvorming binnen de raad van commissarissen, die het bod steunt. Dat besluit werd door één commissaris genomen, die volgens de advocaat niet over voldoende kennis van bedrijfsfinanciën beschikt.

Hestya biedt 43,64 euro per aandeel HES. De grootaandeelhouders van HES, die samen goed zijn voor 58 procent van de aandelen, hebben toegezegd hun stukken aan te melden. Het bestuur staat, net als de commissarissen, ook achter de bieding. Hestya wil uiteindelijk alle aandelen van HES bezitten.

Toelichting

HES gaf woensdag een toelichting op het bod tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daarbij werd niet over de overname gestemd. Aandeelhouders mochten wel stemmen over voorgenomen benoemingen van bestuurders en commissarissen, die ingaan als de overname is afgerond. Die voorstellen werden goedgekeurd.

Aandeelhouders van HES kunnen hun stukken tot en met woensdag 17 september voor het bod aanmelden. Vervolgens wordt tussen 17 en 22 september gemeld of het bod gestand wordt gedaan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links