Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zalando nog dit jaar naar de beurs

BERLIJN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse webwinkel Zalando gaat nog dit jaar naar de beurs in Frankfurt. Dat liet de grootste Europese verkoper van mode, schoenen en accessoires via het internet woensdag weten.

Bronnen bij de onderneming meldden al langere tijd dat Zalando spoedig de stap naar de aandelenmarkt zou gaan maken. Het bedrijf uit Berlijn gaf aan in de tweede helft van dit jaar een belang tot 11 procent te willen verkopen, zonder details over het tijdstip te vermelden. De timing van de beursgang hangt af van de marktomstandigheden, aldus de webwinkel.

Volgens ingewijden zal de waardering van het bedrijf tussen de 4 en 5 miljard euro uitkomen en moet de beursgang tot 750 miljoen euro in het laatje brengen.

Logische stap

,,Een beursgang is de volgende logische stap in de ontwikkeling van Zalando'', aldus bestuurslid Rubin Ritter in een toelichting. Zalando verkoopt zijn producten in 15 Europese landen. Vorige week maakte Zalando nog bekend in de eerste helft van dit jaar een positief bedrijfsresultaat te hebben behaald van 12 miljoen euro op een recordomzet van ruim 1 miljard euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van 109 miljoen euro.

Het in 2008 opgerichte Zalando zal bij de beursgang nieuwe aandelen uitgeven. De huidige grootaandeelhouders verkopen geen aandelen en behouden hun belangen. De grootste aandeelhouder is de Zweedse investeringsmaatschappij Kinnevik met 37 procent.

De meeste inkomsten behaalt Zalando in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf telt inmiddels 13,7 miljoen klanten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links