Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei verder vooruit dankzij yen

Nikkei verder vooruit dankzij yen

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor de derde dag op rij hoger geëindigd. Een aanhoudende daling van de Japanse yen ten opzichte van andere belangrijke valuta’s bleef steun bieden aan de Japanse exportbedrijven. Ook ging de aandacht uit naar de wijzigingen in het kabinet van de Japanse premier Shinzo Abe. De Nikkei sloot 0,4 procent in de plus op 15.728,35 punten.

Bedrijven als Sony, Olympus en Fanuc, die hun concurrentiekracht zien verbeteren door de goedkopere Japanse munt, stegen tussen 1,2 en 2,7 procent. Fast Retailing kreeg er 1,7 procent bij. De eigenaar van kledingketen Uniqlo kwam dinsdag na de slotbel met beter dan verwachte verkoopcijfers over augustus.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beursgraadmeters een verdeeld beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong won in de middaghandel 2,1 procent. De stemming werd gesteund door een verdere toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in augustus.

De All Ordinaries in Sydney daalde licht. De markt verwerkte de nieuwste groeicijfers van de Australische economie. De groei viel in het tweede kwartaal hoger uit dan voorzien, maar nam wel af ten opzichte van het eerste kwartaal. De Kospi in Seoul zakte een fractie door aanhoudende koersverliezen onder de Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links