Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen gemengd in rustige markt

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandagmiddag een gemengd beeld zien. De handel verliep relatief rustig aangezien Wall Street gesloten is vanwege Labor Day. Ook werd alvast uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt.

,,De Amsterdamse beurs houdt het hoofd boven water, terwijl de andere Europese beurzen licht lager staan. De zwakke cijfers over de Chinese en de Europese industrie zorgen voor wat koersdruk. Ook blijft men bezorgd over een escalatie van het conflict in Oekraïne en de sancties tegen Rusland“, aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent hoger op 413,79 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 608,60 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt daalden tot 0,2 procent.

Chinese industrie

Uit cijfers van de Chinese overheid en de Britse bank HSBC bleek dat de bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie in augustus minder sterk is gegroeid dan een maand eerder. Ook in het eurogebied nam volgens onderzoeksbureau Markit de activiteit in de industrie minder sterk toe.

Grootste stijger in de AEX was het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI met een winst van ruim 2 procent. Verzekeraar Delta Lloyd stond onderaan met een verlies van 1,9 procent na een adviesverlaging door JPMorgan.

Heineken

Heineken won 0,2 procent. De bierbrouwer verkoopt zijn verpakkingstak in Mexico aan Crown Holdings. De verkoop van het onderdeel, dat Empaque heet, levert naar verwachting een boekwinst op van circa 300 miljoen euro.

Bij de kleinere bedrijven kreeg Value8 er meer dan 4 procent bij. De investeringsmaatschappij heeft een aantal bezittingen verkocht om geld te verzamelen voor een ,,grote overname''. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij Kardan won 0,3 procent na publicatie van de halfjaarcijfers.

Ajax

Voetbalclub Ajax steeg bijna 5 procent. De landskampioen verkocht afgelopen weekeinde Daley Blind voor 17,5 miljoen euro aan Manchester United.

De euro stond op 1,3135 dollar, tegen 1,3154 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 95,69 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,2 procent tot 102,99 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links