Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VEB tegen benoeming Van der Veer'

AMSTERDAM (AFN) - De voordracht van oud-KPMG-topman Ben van der Veer als commissaris bij Imtech is bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie zal tijdens de aandeelhoudersvergadering op 22 mei tegen de voordracht stemmen en adviseert haar achterban dat ook te doen, aldus De Telegraaf donderdag.

KPMG ligt als accountant van de technisch dienstverlener onder vuur door de fraude die het bouwbedrijf in 2013 in zwaar weer bracht. Een benoeming van de oud-KPMG’er brengt de onafhankelijkheid van de raad van commissarissen als toezichthoudend orgaan in het geding, aldus critici tegen de krant.

,,Eén tegenstem is alvast binnen. Of Imtech moet wel met een heel goed verhaal komen. Maar ik zie niet wat dat kan zijn. Want dit is een benoeming die je niet moet willen'', aldus adjunct-directeur Errol Keyner van de beleggersclub. De VEB is „teleurgesteld dat Van der Veer niet aanvoelt” dat zijn benoeming op voorhand omstreden is.

Vertrouwen

Imtech liet De Telegraaf weten de zorgen rondom Van der Veer niet te begrijpen. Van der Veer is volgens een woordvoerder al 6 jaar niet meer betrokken bij KPMG en wordt iemand volgens de geldende code voor goed bestuur (corporate governance code) onafhankelijk geacht na een periode van 2 jaar. ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat de heer Van der Veer zijn functie in de raad van commissarissen van Imtech professioneel en onafhankelijk zal uitvoeren'', aldus Imtech.

De woordvoerder wees er ook op dat de raad over de zaak met Van der Veer heeft besproken, wat geen aanleiding was om de voordracht te herzien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 mei 2014 09:00
    KPMG is besmet, het bedrijf staat zwaar onder druk.
    Elke ochtend kan er een colonne politie-busjes voor komen rijden om 600 lege verhuisdozen te vullen met papierwerk en hard schijven, dat moment komt elke dag dichterbij!

    Die KPMG-meneer is natuurlijk goed ingevoerd bij Imtech, is natuurlijk ook de reden om hem binnen te halen.

    Imtech geeft een fout signaal met deze move, opschonen is voornamelijk afscheid nemen!
  2. opa uil 31 juli 2014 14:35
    Nee het is natuurlijk belachelijk als je de mede dader de troep bij de moord zelf laat opruimen. Nee er is gerommeld bij IM zowel bij de berichtgeving , om de koers zo hoog mogelijk te krijgen, als een aanwijzing van voorkennis die gespeeld heeft bij de verkoop van opties. De EX Directeuren moeten met de billen bloot. Er moet niets onder de mat worden geveegd. Dit moet echt door een integer, dat is de heer van der Veer dus niet, worden gedaan. anders kunnen we het onderzoek wel sluiten.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links